Român, păcălit cu 2400 de euro să nu se arunce în gol

foto: captura youtube
foto: captura youtube

Sute de turiști au urmărit cu sufletul la gură o scenă parcă ruptă din filme, marţi, când un român s-a urcat pe "Cardenal Belluga" din Murcia, ameninţând că se sinucide. Polițiștii spanioli au evacuat de urgență piaţa unde se află monumentul.

Ajuns pe acoperișul catedralei, Valentin Constantin, a anunțat că se va sinucide dacă nu va primi o anumită sumă de bani, relatează stiridiaspora.com. El a susţinut că aceşti bani i se cuvin drept despăgubire, după ce a fost victima unui accident. Turiştii au filmat toată scena, inclusiv negocierile cu bărbatul.

Conform sursei citate, Constantin, în vârstă de 35 de ani, fără ocupație, le-a declarat polițiștilor că anul trecut, în regiunea Castellon, a fost victima unui accident rutier și ar fi trebuit să primească câteva mii de euro despăgubire, dar nu i-a primit pe toți.

Mai mulți negociatori precum și angajați ai serviciilor sociale au fost trimiși la catedrală, în speranța că vor reuși să îl convingă pe Valentin să coboare. Totodată, autoritățile locale au mobilizat mai multe echipaje de prim ajutor, dar și de pompieri, după ce au aflat că românul ar fi fost diagnosticat, în urmă cu mai mulți ani, de pierderi de memorie.

Deoarece acesta a refuzat insistent să coboare, polițiștii spanioli au cerut unei bănci aflate în apropiere să le pună la dispoziție suma de 2400 de euro, bani ce urmau a fi folosiți, drept momeală, pentru a relua negocierile. De asemenea, autoritățile au apelat și la ajutorul Consulului Onorific al României în Murcia, José David Perez. Acesta i-a lăsat în piață lui Valentin suma de 2400 de euro, spunându-i că banii ar fi fost oferiți de asigurator drept despăgubire.
 
La scurt timp după aceea Valentin a decis să coboare, convins că și-a atins scopul. O dată ajuns în Piață, a fost preluat de polițiști și transportat la spital pentru a fi examinat de medici.

Avocatul românului a confirmat presei spaniole că Valentin a fost victima unui accident de circulație în anul 2016. Imediat după aceea, românul a primit 9200 de euro din partea unei firme de asigurări, bani pe care ulterior i-a cheltuit în România. Se pare că Valentin trebuia să mai primească 2400 de euro, bani pe care asiguratorul nu i-ar mai fi achitat. Acesta ar fi fost motivul care l-a determinat pe Valentin să recurgă la acest gest disperat, mai precizează stiridiaspora.com.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel