UPDATE Român DISPĂRUT şi găsit în Marea Arabiei. Incendiu la bord

Patru persoane sunt date dispărute după ce nava lor, la bordul căreia se afla şi un român, a luat foc.

UPDATE

Conform celor declarate de purtătorului de cuvânt al MAE, Paul Ciocoiu, care citează Sindicatul Liber al Navigatorilor, navigatorul român care se afla pe nava-cargo la bordul căreia a izbucnit un incendiu, miercuri, în Marea Arabiei, a fost salvat.

Ştirea iniţială

Patru persoane sunt date dispărute după ce o navă container a companiei Maersk, cu 27 de membri ai echipajului la bord, între care şi un român, a luat foc în timp ce naviga în Marea Arabiei, în apropiere de insulele indiene Lakshadweep, au anunţat miercuri oficiali, citaţi de agenţia DPA.

Un număr de 23 de membri ai echipajului au fost evacuaţi în siguranţă, potrivit unui comunicat al companiei. Din cei 27 de membri ai echipajului care se aflau la bordul navei, 13 sunt indieni, nouă sunt filipinezi, doi sunt thailandezi, iar ceilalţi trei sunt un sud-african, un român şi un britanic.

Nava Maersk Honam, lungă de 330 de metri, venea din Singapore şi se îndrepta spre Canalul de Suez când a izbucnit incendiul la una din calele sale. Paza de Coastă indiană a indicat că Centrul de coordonare a salvării pe mare a salvat imediat 23 din cei 27 de membri ai echipajului cu ajutorul unor nave comerciale din zonă.

Din păcate, patru membri ai echipajului sunt daţi dispăruţi. Incendiul de la bordul navei Maersk Honam continuă şi situaţia navei este foarte gravă, a afirmat compania Maersk.

[citeste si]

Flăcările de pe puntea principală a navei se ridicau până la podul său, la o înălţime de circa 25 de metri, potrivit media indiene. Nava a fost localizată la circa 900 mile marine sud-est de Salalah (Oman), în apropiere de Arhipelagul Lakshadweep, în largul coastelor de sud-vest ale Indiei.

Compania Maersk, cu sediul în Danemarca, este cel mai mare operator de nave container din lume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel