Rolul vital al pielii în organism, prof dr Olga Simionescu explică

Prof dr Olga Simionescu a explicat la emisiunea Academia de Sănătate că rolul pielii trece dincolo de protecția exterioară a organismului.

Prof Dr Olga Simionescu, șeful disciplinei Dermatologie la UMF Carol Davila și șeful Clinicii Dermatologie nr I din Spitalul Clinic Colentina, a vorbit la emisiunea Academia de Sănătate a DC Medical despre importanța și rolul pielii în buna funcționare a corpului uman.

Despre piele se știe că este cel mai larg organ al corpului. "Cred că rolul esențial al pielii este acela de a proteja ADN-ul oricărei celule din oricare organ al corpului nostru. Deci, are un rol fundamental de protecție. M-aș referi la funcția de semnal a pielii, o funcție care ne arată foarte multe din alte posibile suferințe ale corpului", spune prof dr Olga Simionescu.

Aceasta amintește de un poet-medic care a observat că sunt foarte multe boli dermatologice și a încercat să le ierarhizeze, acum foarte mulți ani, într-un "arbore al suferințelor dermatologice". Le-a clasificat în leziuni dermatologice inflamatorii, de leziuni de tip neoplazic.

CITIȚI MAI MULT PE DC MEDICAL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel