EXCLUSIV  Rolul președintelui în politica externă. Diaconu: Nu te duci cu soția de mână să vizitezi muzee

Rolul președintelui în politica externă este hotărâtor, lucru de care este conștient și Mircea Diaconu, candidat la prezidențiale.

Mircea Diaconu a explicat care este rolul președintelui, în viziunea sa, într-un interviu pentru DC News, în special în zonele de politică externă și de securitate:

”Eu zic să facem diferența între a fi invitat și a fi chemat, într-o cancelarie mare, să zicem. A fi chemat e una și a pleca cu un 'to do list' de acolo e alta, e un pachet, o variantă care nu-mi place. A fi invitat e cu totul altceva, iar dacă ești invitat ca președinte, ar trebui să meargă și Românie cu tine”, a declarat Mircea Diaconu.

Ce vreau să spun prin asta? Când merge și Românie cu tine înseamnă cu tu te duci acolo, orinde te-ai duce pe glob, pentru a lega ceva în numele țării tale, pentru a construi ceva în numele țării tale. Un viitor, o relație economică și nu tu singur cu soția de mână să vizitezi ceva muzee, să-ți faci poze nu știu unde și atât. Am fost acolo și am dat mâna cu... Știți la cine mă refer”, a explicat Diaconu.

Mai multe despre intențiile sale legate de rolul președintelui în politica externă și de apărare, aflați în interviul de mai jos: 

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel