Roibu, Videanu și Boureanu s-au întâlnit pe tema privatizării Oltchim

Oltchim
Oltchim

Fostul director al combinatului, Constantin Roibu, s-a întâlnit, miercuri, cu democrat-liberalii Adriean Videanu şi Cristian Boureanu, scrie rtv.net. Această întâlnire a avut loc în plin scandal legat de privatizarea Oltchim.

Informaţia a fost făcută publică de către prim-ministrul Victor Ponta. "Înţeleg că domnul Constantin Roibu este atât de prieten cu domnii Boureanu şi Videanu încât s-a întâlnit cu cei doi", a spus Ponta.

Roibu a confirmat la România TV că a avut miercuri discuţii cu Adriean Videanu şi Cristian Boureanu. Roibu s-a văzut cu cei doi în întâlniri separate. Roibu a spus că întrevederea cu deputatul PDL Cristian Boureanu a avut ca obiect restituirea unei datorii a acestuia către Oltchim, în valoare de 260.000 de euro.

"Nu a fost o întâlnire secretă atâta timp cât ne-am văzut într-o cafenea (...) Am discutat despre posibilitatea de a restitui cât mai repede această datorie", a precizat Roibu.

Videanu a precizat că întâlnirea cu Roibu a avut ca obiect discuţia despre memorandumul pe care Guvernul l-a adoptat în 2010 cu privire la Oltchim.

Privatizarea Oltchim s-a lăsat cu scandal la Ministerul Economiei. Dan Diaconescu acuză Guvernul că îi pune beţe în roate pentru a câştiga licitaţia. Scandalul a pornit după ce Dan Diaconescu a dorit să depună la dosar o completare, care ar fi dublat oferta sa pentru Olchim. DD îl acuză pe Remus Vulpescu, şeful OPSPI că a încercat să tragă de timp şi să nu-l lase să îşi depună oferta. “Oferta noastră este foarte, foarte mare faţă de a celorlalţi competitori. Prezenţa noastră aici va ridica foarte mult oferta. Şi dacă vom pierde, prezenţa noastră va fi benefică penru că ridicăm foarte mult oferta. “Aţi mai pomenit vreodată aşa ceva: să se comită o escrocherie ca pe strada Covaci? Ar fi culmea să se refuze cea mai mare ofertă şi să fim respinşi pentru o schemă de acest tip. Noi am venit la ora 11:20 la sediul Minsiterului. Până la 11:57 mi s-a spus că nu merg nu ştiu ce imprimante, apoi a zis că e 12.04 şi că oferta se respinge”, a declarat Dan Diaconescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel