Roger Federer și Serena Williams, câștigători ai Premiilor Laureus

Elveţianul Roger Federer, liderul clasamentului ATP, şi americanca Serena Williams, fostă numărul unu mondial în tenisul feminin, au fost desemnaţi câştigători ai Premiilor Laureus, rezervate celor mai buni sportivi ai anului 2017, în cadrul galei care a avut loc marţi seara la Monte Carlo.

Federer, în vârstă de 36 ani, a primit pentru a cincea oară în cariera sa distincţia oferită de Academia Laureus, printre ai cărei membri se numără şi două glorii ale sportului românesc: gimnasta Nadia Comăneci şi tenismanul Ilie Năstase.

Jucătorul din Ţara Cantoanelor, care a câştigat în 2017 Openul Australiei şi turneul de la Wimbledon, a fost premiat în cadrul galei din Principatul Monaco şi pentru spectaculoasa sa revenire în prim planul tenisului profesionist. Federer continuă şi în 2018 evoluţiile foarte bune de anul trecut, apărându-şi cu succes, în luna ianuarie, titlul la Australian Open, înainte de a deveni cel mai vârstnic lider din istoria clasamentului ATP, la jumătatea acestei luni.

"Este un moment foarte special pentru mine. Toată lumea ştie cât de mult preţuiesc premiile mele Laureus, iar faptul că astăzi am câştigat nu unul, ci două premii, reprezintă cu adevărat o onoare unică. A fost un an de neuitat pentru mine, să revin după problemele din 2016, iar aceste premii îl fac să fie şi mai memorabil", a declarat Federer cu această ocazie.

Serena Williams, cel mai premiat sportiv Laureus


Serena Williams a primit la rândul ei trofeul rezervat sportivei anului, după cel de-al 23-lea titlu de Mare Şlem cucerit în urmă cu un an la Australian Open. Campioana americană, care a adus pe lume primul ei copil în luna septembrie a anului trecut, a primit pentru a patra oară această distincţie, fiind sportiva cea mai decorată de către Academia Laureus.

Mercedes AMG, Totti și Chapecoense, premiați Laureus


În cadrul galei de marţi au fost acordate şi alte premii, între acestea cel rezervat echipei anului, care a revenit campioanei mondiale en titre la Formula 1, Mercedes AMG. De asemenea, fostul atacant internaţional italian Francesco Totti, a fost premiat pentru întreaga sa carieră, devenind cu această ocazie cel mai nou membru al Academiei Laureus, alături de legendarul fotbalist galez Ryan Giggs.

Echipa braziliană de fotbal Chapecoense, a cărei revenire după tragedia aviatică în care a pierdut aproape întregul lot de jucători a inspirat lumea sportului, a fost premiată de Academia Laureus pentru cel mai bun moment sportiv al anului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel