Rod Rosenstein, moțiune. Republicanii, supărați pe adjunctul procurorului general al SUA

Un grup de 11 parlamentari republicani a depus miercuri o moţiune pentru destituirea lui Rod Rosenstein, adjunct al procurorului general al SUA.

Rod Rosenstein coordonează ancheta Departamentului Justiţiei privind amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016, informează DPA. Moţiunea a fost iniţiată de congresmenii Mark Meadows şi Jim Jordan, care îl acuză pe Rosenstein de obstrucţionarea şi întârzierea răspunsurilor la solicitările de informaţii.

Departamentul Justiţiei 'a continuat să ascundă informaţii de Congres şi a obstrucţionat de mai multe ori supravegherea, încălcând chiar mai multe citaţii ale Congresului', a scris Meadows în reţeaua Twitter. 'Ne-am săturat', a adăugat el.

Nouă luni, aceleaşi scuze

Jordan a declarat că 'este timpul să găsim un adjunct al procurorului general care ia în serios responsabilitatea şi transparenţa' şi a explicat că 'timp de nouă luni i-am avertizat că vor urma consecinţe şi timp de nouă luni am auzit aceleaşi scuze, dublate de acelaşi comportament inacceptabil'.

Potrivit ziarului Washington Post, citat de DPA, parlamentarii nu au forţat un vot imediat, iar rezultatul va fi probabil nefavorabil moţiunii, care necesită aprobarea atât din partea Camerei Reprezentanţilor, cât şi a două treimi din Senatul Statelor Unite. Rosenstein este cel care l-a numit pe procurorul special Robert Mueller la conducerea anchetei privind influenţarea de către Rusia a rezultatului alegerilor câştigate de preşedintele Donald Trump.

Vezi și: Nou șef la DNA: Candidaţii, interviu la Ministerul Justiţiei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel