Robu, explicații în cazul anchetat de DNA: Era membru PNL Timiș

Nicolae Robu
Nicolae Robu

Primarul Timșoarei a ajuns, astăzi, să dea explicații la DNA într-un dosar privind atribuirea unor servicii de proiectare pentru anvelopări.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a declarat, după ieșirea de la DNA, că nu a știut faptul că proiectantul lucrărilor de reabilitare era membru PNL și susține că refuzul de a răspunde solicitări lui de a-i da mai mulți bani l-a adus în fața procurorilor. "Am fost astăzi, de la ora 10, la DNA pentru a mi se aduce la cunoștință că am calitatea de suspect într-un dosar legat de anveloparea unor blocuri pe fonduri europene. Nu am nicio neliniște în ceea ce mă privește pentru că nu am făcut personal nicio ilegalitate și nici nu am cerut altora să facă. (...) Cu ce sunt eu implicat aici: deci o dată prin refuzul de a satisface pretențiile proiectantului de a i se plăti sume peste valoarea contractului de achiziție, 15.000 de euro, când era prin atribuire directă în acord cu legea, pretenții rezultate în urma reevaluării de către el a valorii (...), refuz al meu suspectat de abuz în serviciu în dauna firmei în cauză. În al doilea rând, prin faptul că am semnat declarații cerute de procedurile de accedere la fondurile europene, toate documentele conexe cererii de finanțare sunt legale. Lucru asupra căruia eu am primit toate garanțiile de la aparatul de specialitate, în condițiile în care există suspiciuni că s-ar fi comis de către anumite persoane un fals. Evident, eu nu am avut nicio știre de niciun fals și am semnat fiind convins că totul este în regulă și vom vedea dacă a fost în regulă sau nu", a declarat primarul.

Când am aflat am fost nemulțumit

Nicolae Robu a recunoscut că îl cunoaște pe cel care avea firma de proiectare, doar că, susține el, a aflat prea târziu. "El e doar proiectantul. Din toată discuția vizează proiectarea, proiectele de anvelopare. Da îl cunosc, era membru PNL Timiș.(...) Eu nu am știut că i s-a atribuit lucrarea și nici nu știam că are firmă care să se ocupe de așa ceva. Când am aflat am fost nemulțumit. El, în plus, s-a băgat cu ochii închiși într-o lucrare în care nu se putea primi mai mult de 15.000 de eruo (...) după care a venit cu pretenții să i se de mai mult...", a mai declarat edilul la România Tv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel