Robot autonom realizat de elevii unui liceu din Zalău. "Ne mândrim!"

Un robot ce poate să se mişte, să se plimbe şi să realizeze sarcini precum a muta şi aranja cuburi sau să ia o păpuşă şi să o plaseze pe o anumită poziţie a fost realizat de câţiva elevi ai unui liceu din Zalău.

Realizarea tehnică a liceenilor a fost prezentată, luni, conducerii primăriei municipiului.

[citeste si]

Intitulată 'Brainstorms', echipa de elevi din cadrul Colegiului Tehnic 'Alesandru Papiu Ilarian' a prezentat viceprimarilor municipiului Zalău, Teodor Bălăjel şi Nicolae Fazakas, administratorului public, Călin Cristian Forţ şi angajaţilor din cadrul primăriei robotul 'Smarty', cu care elevii urmează să participe la o competiţie de nivel naţional, care va avea loc la Bucureşti. Robotul 'Smarty' realizează un moment de autonomie prin menţinerea pe o platformă mobilă, are comandă prin joy-stick pentru manipularea unor cuburi cu ajutorul braţului şi realizează prinderea unei 'păpuşi' din plastic şi plasarea acesteia la o anumită distanţă.

Mesajul viceprimarului

'Dragi elevi, vă felicit pentru ceea ce aţi realizat. Este o lucrare foarte frumoasă, care necesită multă pricepere şi pasiune, lucruri de care aţi dat dovadă prin intermediul a ceea ce ne-aţi prezentat astăzi. Ne mândrim cu asemenea elevi şi vă vom sprijini în toate acţiunile voastre deoarece aveţi abilităţi desăvârşite. Toate aprecierile pentru ceea ce faceţi', a afirmat viceprimarul municipiului Zalău, Teodor Bălăjel, în cadrul prezentării. Echipa 'Brainstorms' de la Colegiul Tehnic 'Alesandru Papiu Ilarian' Zalău s-a înscris în proiectul BRD - Naţie prin educaţie. În cadrul acestui proiect, elevii trebuie să construiască un robot multifuncţional, să realizeze un caiet tehnic, să întocmească un plan de afaceri etc. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel