ROBOR, raport desecretizat de Consiliul Concurenței. Gheorghe Piperea, întrebări-cheie

Raportul Consiliului Concurenței cu privire la ROBOR a fost desecretizat. Avocatul Gheorghe Piperea ridică întrebări importante. 

”A fost desecretizat raportul Consiliului Concurentei referitor la posibila manipulare a Robor din 2008. O sa il studiem, ca e pe site-ul institutiei. Dar:

(i) de ce a fost secret acest raport? daca, asa cum se arata in raport, au fost afectate peste 250 de mii de credite, nu era raportul o informatie de interes public? de ce a mintit cu nerusinare BNR ca (mult prea usor) manipulabilul Robor ca fluctuatiile acestuia din 2008 nu au putut afecta creditele populatiei, caci Robor ar fi fost, cica, introdus de-abia in 2010?

(ii) de ce a fost publicat raport la 11 ani distanta de la data faptelor anchetate, cand a trecut si mama sa de termen de prescriptie a sanctiunii contraventionale (posibil, 10% din cifra de afaceri a bancilor anchetate)?

(iii) de ce ancheta a fost inchisa in lipsa de probe, cand, de fapt, probele au fost refuzate de doua din zece banci anchetate? De ce nu li s-a retras celor doua banci licenta de operare pentru un asemenea afront si de ce refuzul de a da informatii si documente nu a fost considerat recunoastere a faptelor, asa cum se intampla in toate celelalte anchete si procese?

(iv) de ce principalul acuzat de atunci este vice-presedinte de partid si senator ocupat cu anuntarea tiribombelor economice zilnice si a apocalipselor de uz curent?” a scris, vineri dimineață, Gheorghe Piperea, pe Facebook, cu privire la desecretizarea raportului privind ROBOR. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel