Robert O’Brien, consilierul pentru Securitate Națională al Casei Albe, ANUNȚ privind Coreea de Nord

steag
steag

Robert O’Brien, consilierul pentru Securitate Națională al Casei Albe, a declarat că Statele Unite și-au manifestat disponibilitatea de a relua discuțiile cu Phenianul, întrerupte în luna octombrie, ca urmare a impasului în tratativele dintre cele două părți.

"I-am contactat pe nord-coreeni și le-am spus că am dori să continuăm negocierile de la Stockholm, ce s-au desfășurat ultima oară la începutul lunii octombrie", a declarat O’Brien într-un interviu acordat site-ului Axios. "Le-am comunicat, prin intermediul mai multor canale, că am dori să reluăm aceste discuții", a adăugat oficialul american, relatează site-ul agenției Reuters.

O’Brien a mai apreciat că este un lucru "pozitiv" faptul că liderul nord-coreean Kim Jong Un nu a pus în aplicare amenințările privind un așa-zis "cadou de Crăciun" pentru SUA. Coreea de Nord a anunțat sâmbătă că a primit felicitări cu ocazia zilei de naștere a lui Kim Jong Un de la președintele SUA, Donald Trump, însă relația lor personală nu este suficientă pentru a relua negocierile. Comentariile au venit pe fondul impasului în discuțiilor privind denuclearizarea după o serie de acțiuni diplomatice între Statele Unite și Coreea de Nord în ultimii doi ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel