Roșiile cu brânză, deliciu de vară. Cât de nesănătos este. Avertismentul nutriționiștilor

Nutriționistul Mihaela Bilic a explicat cum trebuie să alegem brânza pe care urmează să consumăm, dacă vrem să nu ne punem silueta în pericol.

Percepţii diferite despre noţiunea de brânză proaspătă

"Brânză proaspătă e ceea ce noi numeam înainte "brânză de vaci" deci produsul rezultat din cogularea directă a laptelui. Mamele cu copii sugari încă mai fac în casă astfel de brânză şi ştiu ce înseamnă. Produsul rezultat are grăsimea directă din lapte, nu e concentrat şi e dietetic. Dintr-un litru de lapte ies sub 200g brânză proaspătă.

Mai nou, această brânză nu mai e granuloasă ci se omogenizează devenind cremoasa, ca o pastă. Asta nu înseamnă că e mai grasă, tot sub 5% e conţinutul de grăsime", spune nutriționistul, pe pagina sa de Facebook.

Lactate slabe vs. lactate grase

"Fie că e de vacă, de capră sau de oaie, brânza proaspătă face parte din categoria produselor lactate slabe, alături de laptele dulce sau bătut şi iaurt. Fie că e sub formă de pastă sau de perle de brânză, produsul este dietetic şi conţine de la 60cal (cele 0%) până la 120cal/100g. Nu acelaşi lucru se poate spune despre caş sau mozzarella, variante considerate brânză proaspătă. Ei bine, chiar dacă nu au sare, acestea sunt brânzeturi autentice, cu minim 25% grăsime în compoziţie şi minim 250cal/100g.

Deci, atenţie, nu mâncaţi relaxaţi brânză cu roşii, va puteţi îngrăşa. Mai sigură pentru silueta e brânza proaspătă, dar nu prea merge cu roşii. Încercaţi cu bucăţele de ardei gras şi castravete, un ou fiert şi o felie de pâine prăjită-săţios, gustos şi "nepericulos", mai spune Mihaela Bilic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel