Ritli Ladislau, noul ministru al Sănătăţii are CV-ul pătat cu 20 de nou-născuţi morţi la Maternitatea Oradea

ministru
ministru

Noul ministru desemnat al Sănătăţii a fost implicat în scandalul morţii a 20 de bebeluşi la maternitatea din Oradea. Ca urmare a tragediei din 2002, Ritli Ladislau a părăsit funcția de șef al Direcției Mamă și Copil a DSP Bihor.

În primul trimestru din 2002, la Maternitatea Oradea, 20 de nou-născuţi au murit în condiţii suspecte. Ca urmare a materialelor publicate în presă pe acest subiect, Inspectoratul de Poliţie al judetului Bihor s-a sesizat din oficiu în acest caz, scrie Money.ro.

Ritli Ladislau a fost demis din funcţia de şef al Direcţiei de Sănătate Publică Bihor de Daniela Bartoş, pe atunci Ministru la Sănătate.

O comisie de control a Ministerului Sănătăţii s-a deplasat la Oradea ca să investigheze cele 20 de decese suspecte ale nou-născuţilor. Ministrul Sănătăţii Daniela Bartoş a declarat că decesele s-au datorat infecţiilor intraspitaliceşti, menţionând că astfel de nereguli au mai avut loc la maternitatea orădeană.

Cine e şi ce avere are  viitorul ministru al Sănătăţii

"Ritli Ladislau este unul dintre cei mai reputaţi medici din Oradea, ocupând de-a lungul ultimilor 30 de ani mai multe funcţii administrative. S-a născut la Oradea, la 8 iunie 1948, şi a absolvit Facultatea de Medicina din Timişoara în anul 1973 ca şef de promoţie. Ritli Ladislau a fost director al Spitalului Teritorial Orăşenesc Stei între anii 1978-1986, apoi medic inspector la Direcţia Sanitară Bihor până în 1990, când a devenit director adjunct al Spitalului de Copii Oradea. Între 1997 şi 2009 a condus Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Bihor", se arată în comunicatul de presă al UDMR, transmis presei miercuri.

Ritli Ladislau are, conform celei mai recente declaraţii de avere, un teren forestier de 300 de metri pătraţi, două apartamente, o casă de vacanţă şi un autoturism Peugeot 207. Conform declaraţiei de avere completate în octombrie 2010, acesta nu are credite, şi nici bani în depozite sau conturi bancare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel