Riscul incendiilor de vegetaţie în Grecia se menţine. Avertizare MAE

Riscul incendiilor de vegetaţie în Grecia se menţine. Ministerul Afacerilor Externe a emis o nouă avertizare de călătorie. 

Românii care se află sau intenţionează să călătorească în Grecia sunt informaţi că riscul incendiilor de vegetaţie în această ţară se menţine şi pentru sâmbătă, pe fondul temperaturilor ridicate şi al intensificărilor de vânt.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, autorităţile elene avertizează că riscul ridicat de incendii (grad 4 din 5) se menţine în Attica, Grecia Centrală, Argolida, Korinthia, Lakonia, Insula Evia, Insula Lesvos, Insula Chios şi Insula Samos.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României în Republica Elenă (+302106728879) şi la cel al oficiului consular la Salonic (+302310340088), apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate în regim de permanenţă. Românii care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Atena (+306978996222) şi cel al Consulatului General al României la Salonic (+306906479076).

MAE recomandă consultarea paginilor de internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, https://infocrisis.gov.gr/?lang=en, pentru situaţii de criză pe teritoriul Republicii Elene, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi aminteşte că cetăţenii români aflaţi străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" cu informaţii şi sfaturi de călătorie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel