Risc enorm pentru PMP la alegerile europarlamentare

Partidul Mișcarea Populară s-ar putea confrunta cu o problemă gravă la alegerile europarlamentare din 25 mai. 

Deputatul Florin Popescu, unul dintre candidații PMP la alegerile europarlamentare, a anunțat că se retrage de pe lista pentru Parlamentul European, după ce DNA a solicitat, miercuri, Camerei Deputaților aviz pentru arestare preventivă în cazul său. 

Vezi și: Mișcarea Populară rămâne fără un membru de bază

Prezent în emisiunea „Subiectiv”, de la Antena 3, senatorul PSD, Liviu Pop, a transmis că PMP ar trebui să nu aibă reprezentanți în secțiile de votare la alegerile europarlamentare, în situația în care Florin Popescu se retrage de pe lista partidului, iar aceasta rămâne incompletă.

„Partidul președintelui Băsescu are o mare problemă astăzi, pentru că are pe listă un personaj care a declarat astăzi că se retrage de pe listă. Nu știu dacă se mai poate face retragerea de pe listă. Dacă se retrage de pe listă, partidul nu mai are niciun reprezentant în secțiile de votare, pentru că are lista incompletă și președintele Băsescu are o mare problemă”, a spus Liviu Pop.

Caz asemănător cu cel al lui Mircea Diaconu

În luna martie, PNL a ales să-l scoată pe Mircea Diaconu de pe lista pentru Parlamentul European, din cauza problemelor pe care actorul le avea în instanță cu Agenția Națională de Integritate. Liderii PNL au motivat că Mircea Diaconu a fost scos de pe lista de la europarlamentare pentru ca partidul să nu riște interzicerea dreptului de a avea reprezentanți în secțiile de votare, în cazul unui eventual verdict în defavoarea actorului în instanță, în conflictul cu ANI.

Ulterior, Mircea Diaconu a demisionat din PNL, a strâns semnături pentru o candidatură ca independent, iar justiția a decis că fostul liberal are dreptul să candideze la scrutinul din 25 mai.

Citește și: EXCLUSIV. Diaconu dezvăluie planurile pentru Parlamentul European. "În niciun caz nu le voi da lor votul meu"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel