Risc de avalanșă în județul Hunedoara

 Salvamontiştii avertizează asupra riscului ridicat de avalanşă care se manifestă în toate masivele muntoase de pe raza judeţului Hunedoara, în condiţiile în care în ultimele două zile s-a depus un nou strat de zăpadă de circa 50 de centimetri peste cel vechi, îngheţat. 

"Riscul de avalanşă este aproape 3, pe o scară de la 1 la 5. Riscul de avalanşă este prezent în toate masivele muntoase, de la altitudini mai mari de 1.800 de metri. Zăpada nou depusă este grea, umedă, fapt care determină un fenomen de curgere a acesteia", a declarat luni, pentru AGERPRES, şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean. 

Potrivit acestuia, riscul de avalanşă se menţine în următoarele zile, deoarece vremea are tendinţa de încălzire, iar zăpada ar putea pleca la vale de pe zonele de creastă sau cele cu înclinaţie mare. 

"Temperaturile ridicate prognozate pentru următoarele zile vor menţine riscul de avalanşă. Recomandăm mare atenţie la accesul pe zonele de creastă, în zonele înalte unde se traversează crestele sau pe vârfurile montane", a arătat Bodean. 

Turiştii care au în plan să urce la munte în următoarele zile şi doresc să practice schiul de tură sau să plece în drumeţii sunt sfătuiţi să întrebe la punctele Salvamont din staţiunile montane Parâng, Straja sau Râuşor despre condiţiile meteo şi locurile unde există riscul de avalanşă, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel