Rinichi donat, ”știre” îngrozitoare despre Sorina din Mehedinți, fetița adoptată în SUA. Revoltă pe Facebook

O ”știre” îngrozitoare despre Sorina din Mehedinți, fetița adoptată de o familie de români stabilită în SUA.

De câteva zile, pe Facebook a circulat o "știre" cu următorul titlul: ”A DONAT UN RINICHI TATĂLUI VITREG - Fetița luată cu forța din Baia de Aramă a fost OPERATĂ ÎN SUA...”.

Vorbim, din nou, despre un fake news, dar care a fost distribuit masiv pe rețeaua de socializare. Este o știre falsă care a umplut rețeaua de socializare cu scopul de a strânge vizualizări. De aceea, este bine să fiți atenți la sursele pe care le consultați pentru a vă informa.

Pentru a putea citi știrea, trebuie să dați automat share pe Facebook. Altfel, linkul nu poate fi accesat. Atenție pe ce dați click pentru că în afară că există un mare pericol de răspândire a știrilor false, puteți să vă "virusați" laptopul sau telefonul mobil.

Este posibil ca respectivul site să devină funcțional la un moment dat. Tocmai de aceea își dorește să aibă cât mai mult trafic. În acest moment conține o singură știrea - evident falsă -, mai precis despre micuța Sorina.

Cel mai bine este să nu deschideți astfel de știri pentru că vă puteți alege cu viruși pe dispozitivele de pe care deschideți site-ul cu pricina.

Iată textul știrii false:

”Informație nouă despre Sorina, fetiţa luată cu mascaţi din casa asistenţilor maternali din Baia de Aramă care a fost adoptată de o familie din SUA. Aceasta a donat un rinichi tatălui său vitreg, operația a decurs cu succes, duminică seara într-o clinică din SUA. Nu se știe dacă fetița a dat acord pentru a dona rinichi-ul său sau dacă aceasta a fost obligată. Mama vitregă a acesteia a comunicat că Sorina a fost deacord pentru a ajuta noul ei tată, acesta de mulți ani avea probleme de sănătate, avea doar un rinichi după un accident rutier acesta a fost lipsti de unul.

Amintim că : Cazul Sorinei, fetiţa luată cu mascaţi din casa asistenţilor maternali, a stârnit un val uriaş de emoţie, mai ales din cauza modului în care au intervenit autorităţile. S-au declanşat o serie de anchete la cel mai înalt nivel. Procuroarea care a participat la intervenţie este anchetată de superiorii săi, iar angajata de la protecţia Copilului a fost scăpată de poliţişti din mâinile localnicilor revoltaţi. Între timp, copilul a ajuns la noua familie şi se simte bine.

O micuță, crescută de o familie din Baia de Aramă, județul Mehedinți, nu a putut fi adoptată. Ea a fost înfiată de o altă familie. Problema aici începe, fiindcă familia care a crescut-o nu a știut că micuța a fost adoptată.

Polițiștii au venit cu mandat și nu au fost înduplecați de strigătele micuței, car a fost smulsă de lângă sora sa citând presa locală, că nu este clar care este situația juridică a Sorinei. Și aceasta fiindcă micuța a fost data în adopție prin hotărârea Curții de Apel Craiova. Ea locuia împreună cu familia Marianei Șarmăt, asistentul maternal care a avut grijă de ea în ultimii șapte ani. Femeii i s-ar fi desfăcut contractual de muncă, astfel încât autoritățile au considerat că fata stă ilegal acolo. Americanii au dat mită? Familia care a reușit să adopte copilul spune că a încercat în repetate rânduri să ia fetița de la soții ce o aveau în plasament și, fiindcă nu au reușit pe cale amiabilă, au obținut o hotărâre judecătorească executorie de la Curtea de Apel Craiova și, în această dimineață, părinții adoptivi au mers la Baia de Aramă”.

(w670)

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel