Urmărește emisiunea live


Riadul spune că a interceptat două drone ale rebelilor houthi din Yemen

Noua tactică a Turciei: 60 de încălcări ale spațiului aerian al Greciei cu drone și UAV-uri
Noua tactică a Turciei: 60 de încălcări ale spațiului aerian al Greciei cu drone și UAV-uri

Apărarea antiaeriană saudită a interceptat două drone ale rebelilor houthi din Yemenul vecin, a anunţat marţi presa de stat citată de AFP.

Rebelii yemeniţi, susţinuţi de Iran, şi-au intensificat în ultimele săptămâni atacurile de acest gen contra regatului saudit care, din 2015, intervine militar în Yemen în fruntea unei coaliţii de sprijin a guvernului îndepărtat de la putere.

Luni, dronele au vizat localitatea Khamis Mushait, din sud-vestul Arabiei Saudite, fără a produce victime sau pagube materiale, a precizat coaliţia într-un scurt comunicat difuzat marţi dimineaţa de agenţia oficială saudită SPA.

Rebelii declaraseră anterior, prin intermediul televiziunii lor Al-Massirah, că au vizat o bază aeriană din apropierea respectivei localităţi.

În cursul nopţii, agenţia SPA indicase că coaliţia şi-a intensificat raidurile aeriene asupra poziţiilor rebele din provincia Hajjah (nord-vestul Yemenului).

Luna trecută, rebelii houthi au revendicat o serie de atacuri cu drone asupra Arabiei Saudite, dintre care unul a avariat, pe 14 mai, două staţii de pompare ale unui oleoduc.

Acte de sabotaj



Cu două zile mai înainte, patru petroliere, dintre care două saudite, au fost afectate de "acte de sabotaj" atribuite Iranului de către Arabia Saudită.

Războiul din Yemen opune în principal forţe proguvernamentale, susţinute de Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite, rebelilor houthi care controlează vaste teritorii în nordul şi vestul ţării, precum şi capitala Sanaa.

Conflictul din Yemen s-a soldat cu moartea a zeci de mii de persoane, între care numeroşi civili, conform mai multor organizaţii umanitare.

Aproximativ 3,3 milioane de persoane sunt încă strămutate iar 24,1 milioane de oameni, însemnând peste două treimi din populaţie, au nevoie de asistenţă, potrivit ONU. 

Vezi și: Rebelii houthi din Yemen susţin că au lovit cu o dronă aeroportul saudit din Najran

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel