Rezultate PISA - Rectorul SNSPA: Cel mai grav este altceva în toți acești ani

Rectorul SNSPA susține că nu rezultatul obţinut la PISA este cel mai grav lucru care se poate întâmpla în societatea românească.

Rectorul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative, Remus Pricopie, afirmă, referindu-se la rezultatele obţinute de elevii români la ultima evaluare PISA, că cel mai grav nu este rezultatul, ci "lipsa unor măsuri clare şi coerente pentru corectarea situaţiei".

"Pentru România, rezultatele PISA 2018 nu sunt bune, indiferent cum am privi lucrurile. În acelaşi timp, însă, sunt de acord cu ministrul Anisie că trebuie să abordăm această problemă într-o manieră obiectivă, cu calm, şi nu să dramatizăm. Cel mai grav nu este rezultatul obţinut la PISA în toţi aceşti ani, ci lipsa unor măsuri clare şi coerente, pentru corectarea situaţiei, la care nu ai cum să ajungi atunci când ai un nou ministru al Educaţiei la fiecare şase luni", a scris Pricopie pe pagina sa de Facebook.

Analfabetismul funcţional al unor politicieni

În opinia sa, "ar trebui să ne îngrijoreze şi analfabetismul funcţional - pe probleme de educaţie - al unor politicieni".

"Îi vedem adesea vorbind despre subiecte pe care nu le înţeleg - politici educaţionale pe termen mediu şi lung, construite pe date şi analize comparative, susţinute prin alocarea corespunzătoare de resurse - şi faţă de care nu s-au arătat interesaţi cât timp au ocupat funcţii în guvern. Dar, în final, ce contează că nu au dovedit că se pricep?! Nevoia de a-şi face campanie - vin alegerile în 2020 - este mult mai importantă decât nevoia de a face ceva pentru şcoala românească", a susţinut rectorul SNSPA, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, educaţia nu se poate îmbunătăţi prin "măsuri-miracol", fiind nevoie de profesionalism, consecvenţă şi de respectarea unor "principii elementare" cel mai important dintre acestea fiind "scoaterea şcolii din mijlocul disputelor politice".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel