Rezultate parţiale Referendum Justiţie. Anunţul BEC

rezultate alegeri
rezultate alegeri

La referendumul pentru Justiţie, conform datelor centralizate de Biroul Electoral Central până marţi, la ora 16,30, un număr de 5.425.483 de persoane au votat 'Da' la întrebarea nr. 1 şi 5.375.982 au spus 'Da' la întrebarea nr. 2. La întrebarea nr. 1 au răspuns 'Nu' - 918.133 de alegători, iar la întrebarea nr. 2 au spus 'Nu' - 895.470. 

Un număr de 7.913.195 de alegători au votat la referendumul de duminică. La referendum, cetăţenii au fost chemaţi să se pronunţe prin 'Da' sau 'Nu' cu privire la următoarele întrebări: 1. Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie? 2. Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?

Potrivit Legii 3/2000, pentru ca referendumul naţional să fie valabil, este necesară o prezenţă la urne a cel puţin 30% dintre persoanele înscrise pe listele electorale permanente, iar opţiunile valabil exprimate să fie de cel puţin 25%. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel