Rezultate evaluare națională. Jurnalistul Cristi Dimitriu, prin ce a trecut cu băiatul său: Era să-și bată joc. Patru zile în tensiune

FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES

Cristi Dimitriu, fost șef Mediafax, scrie, pe Facebook, prin ce a trecut împreună cu băiatul său, după ce au fost afișate rezultatele la evaluarea națională. 

”Nu pot să închei ziua asta bună pentru băiatul meu și pentru noi fară să îmi spun of-ul, și anume cum am stat patru zile în tensiune din cauza unui profesor corector care era să își bată joc de munca lui. Primul rezultat al băiatului meu de marți la evaluare la română a fost 8,25 și azi după contestație a primit 9,35. Încă de marți ne-am dat seama că a fost o greșeală pentru că din evaluările noastre trebuia să ia peste 9,00, iar la matematică a luat 9,95. O profesoară ne-a spus că s-ar putea ca profesorul care a corectat să fi uitat să fi pus punctul din oficiu că s-a mai întâmplat. Chiar anul trecut unei prietene a băiatului meu. Azi la recorectare diferența a fost chiar de 1,10. Ca și clasament pe București a însemnat 1400 de locuri și nu ar mai fi prins un liceu de top. Dar nu vom ști niciodată ce s-a întâmplat pentru că nu ai acces la lucrări nici după recorectare și asta te face să îți pui întrebări în continuare. Din ce am văzut mai mulți copii care au avut lucrările în același centru de corectare au avut probleme similare, chiar dacă diferențele au fost mai mici, dar importante pentru clasamentul final. Sunt multe probleme de programă și structurale în învătământul românesc, dar acum este vorba despre un profesor corector care poate din dezinteres, poate din neatenție, poate din alt motiv, ne-a afectat din fericire doar emoțional pentru patru zile și spre bucuria noastră de azi nu decisiv. Cred că un profesor trebuie să fie responsabil și atent mai ales la un examen important și trebuie să aibă mare grijă să nu afecteze viitorul copiilor. Și dacă se poate să fie dascăl în adevăratul sens al cuvântului pe toată perioada școlii, așa cum a fost diriginta băiatului meu, profesoară de matematică și căreia îi datorează în foarte mare măsură nota 9,95. Și acum e alături de ei în opțiunile la liceu. Cu atât mai mult realizez acum, prin contrast cu ce era să pățim, că mai important decât orice în discuțiile despre învățământ, despre reforma nesfârșită, este profesorul, omul care trebuie să aibă grijă de viitorul copiilor noștri.” a scris jurnalistul Cristi Dimitriu, pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel