Rezultate admitere Academie Poliție 2019. O candidată vrea mai multe locuri: Îmi vine să plâng de dezamăgire

Daria Predoană
Daria Predoană

Daria, o absolventă de liceu din acest an, olimpică la limba franceză, a picat examenul la Academia de Poliție cu nota 9.00. Ocupă locul 293 în ordinea mediilor.

Daria i-a scris ministrului Mihai Fifor arătându-și dezamăgirea că nu a reușit să intre la Academia de Poliție. A spus că este prima dată când cu nota 9 nu se poate intra aici. Tânăra a zis că vrea ca numărul de locuri la Academia de Poliție să fie suplimentat pentru a putea fi admisă.

"DOMNULE MINISTRU,

Sunt o candidată care a participat în acest an la examenul de admitere la "Academia de Poliție". Cu multă ambiție, m-am pregătit foarte sârguincios pentru susținerea probelor. Chiar dacă am obținut MENȚIUNE la olimpiada națională de limba franceză acum doi ani și mi s-a dat de înțeles de la ISJ PRAHOVA că diploma mea m-ar scuti de proba scrisă (conform regulamentului de admitere), am fost prezentă la scris, căci nu am fost anunțată de cineva de la Academie că aș fi scutită.

La scris am obținut nota 10.00 la o probă din cele 3

Din totalul de 90 de întrebări, am greșit 10. Și media finală a fost 9.00. 9.00... o notă cu care aș fi fost admisă în orice an la Academie, căci mereu, absolut mereu, linia "s-a tras" la 8.40-8.50-8.60-8.70. Știu că depinde de la an la an, de gradul de pregătire al candidaților, de dificultatea subiectelor... însă în acest an, mi se pare INIMAGINABIL ce se întâmplă.

Cum este posibil ca eu, cu media 9.00, sa fiu locul 293 în ierarhie, când in toți ceilalti ani media aceasta era locul 60-100? Să înteleg că ar trebui să fiu perfectă ca să fiu admisa? Ca ar trebui să gresesc maxim 5 intrebari? Mai ales că o grilă de la limba romana, cea la care toate raspunsurile s-a decis a fi corecte, poate ar fi făcut diferența între un candidat în situația mea și unul cu 9.10 (ultima medie de admitere). (Cunosc faptul că nicio variantă a grilei nu a fost corectă în totalitate, însă ar fi trebuit să se ia în considerare varianta cu cele mai multe raspunsuri bune, sau care era cel mai aproape de adevăr)...

VEZI ȘI: Rezultate Academie Poliție 2019. Răspuns pentru Daria, fata care i-a scris ministrului că deși a picat examenul trebuie să fie ADMISĂ!

Îmi vine să plâng de dezamăgire. Mă doare stomacul de foame și nu pot face nimic. Nu mă pot gândi la nimic. Sunt epuizată psihic, pentru că nu m-aș fi gândit vreodată că pot fi respinsă cu o asemenea notă. După o muncă titanică... Si știți ce e cel mai dureros? Că timp de trei zile, până la afișarea rezultatelor, m-am bucurat, crezând că media mea va fi una deasupra liniei și că îmi voi îndeplini visul.

DA! Visul de a fi parte a acestui sistem, pentru care am muncit fără încetare în ultimul an


În situația mea sunt zeci de persoane, dar sunt conștientă că nu le pot strânge pe toate.... Credeți că noi, cei cu 9.00, nu ne simțim demoralizați și distruși pe dinăuntru? Nu ne simțim dezamăgiți? Nu ne vine să plângem de necaz că o sutime ne-a despărțit de realizarea visului?....

Toti cei cu media 9 SUNTEM PREGATITI PENTRU ACEST SISTEM. Este o medie PREA MARE pentru cineva care va fi declarat RESPINS pe data de 13 August.

Ultima medie de 9.00 este locul 300


Va rog să luati in considerare soluția unei schimbări în ceea ce priveste numarul de locuri disponibil, și anume, EXTINDEREA LUI CĂTRE VALOAREA DE 300- ultima medie de 9.00. Sunt convinsa că există resurse dacă se dorește și se acceptă acest lucru.

Mentionez că sunt dispusă să plătesc anii de școlarizare, aceasta VARIANTĂ fiind una IDEALĂ care ar putea fi pusă la dispozitie: toți cei aflați sub linie până la media 9, să poată avea opțiunea de a intra la TAXĂ la Academie.

Nu este CORECT pentru noi, căci în alți ani (de exemplu, 2018) unii candidați au fost declarați admiși cu nota de 5.50. Suntem buni si capabili si vrem o schimbare! VREAU O SCHIMBARE”, este scrisoarea fetei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel