LIVE  REZULTAT VOT moțiune cenzură Guvern Dăncilă - NUMĂR VOTURI

Viorica Dancila
Viorica Dancila

Guvernul Dăncilă se află în faţa momentului în care află dacă moţiunea de cenzură a opoziţiei a întrunit numărul necesar de voturi pentru a trece. 

UPDATE: 

- Rezultat: 238 de voturi PENTRU căderea Guvernului Dăncilă.

- 242 de voturi pentru moţiune au fost înregistrate, potrivit numărătorii paralele făcută de către parlamentari, anunţă România TV.

- S-a încheiat votul. Au votat 183 de deputaţi şi 62 de senatori, anunţă România TV.

Începe votul. Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor, a anunţat care este procedura. În curând vom afla rezultatul moţiunii de cenzură.

VIDEO: 

Moţiunea de cenzură este semnată de aceiaşi oameni amatori, iresponsabili, care vor să demoleze Guvernul fără să vină cu temele făcute, a afirmat, joi, premierul Viorica Dăncilă, în plenul reunit al Parlamentului.

"Mă uit în sală şi văd aceiaşi oameni amatori şi iresponsabili. Nu v-aţi schimbat prea mult de când ne-am aflat în acelaşi context din care eu, personal, am crezut că aţi învăţat ceva. Am crezut că aţi înţeles că nu puteţi veni în Parlament să daţi jos un Guvern cu temele nefăcute, că nu puteţi sfida din nou românii, că e obligatoriu să veniţi cu o echipă guvernamentală şi cu un program de guvernare, dacă voiaţi să reconstruiţi România, aşa cum atât de măreţ ne spuneţi în textul moţiunii de cenzură. Până acum ne e clar cum vreţi să o demolaţi. (...) Cum aveţi de gând să reconstruiţi, stimaţi semnatari ai moţiunii? Din păcate, nu aţi înţeles nimic", a declarat prim-ministrul Viorica Dăncilă în discursul său din Parlament.

După discursul premierului, au avut intervenţii liderii partidelor care au semnat moţiunea, printre care Raluca Turcan, Dan Barna, Victor Ponta, Călin Popescu Tăriceanu. 

Pentru ca moţiunea de cenzură să fie adoptată de Parlament sunt necesare 233 de voturi


Potrivit configuraţiei parlamentare, grupurile care susţin moţiunea au: PNL - 95 de membri, USR - 40 de membri, UDMR - 30 de membri, PMP - 12 membri, iar PRO Europa - 41 de membri. Acestora li se adaugă 19 senatori neafiliaţi, provenind de la ALDE şi PRO România, dar şi o parte dintre cei 17 deputaţi ai minorităţilor naţionale.

De cealaltă parte, grupurile PSD, care susţin Guvernul, au 202 membri, cărora li se adaugă parlamentarii neafiliaţi, cel puţin şase, care au fost excluşi din ALDE după ce au acceptat nominalizări de posturi în Guvern sau au dorit să rămână alături de social-democraţi

Votul la moţiunea de cenzură este secret cu bile



Partidele de opoziţie, semnatare ale moţiunii de cenzură, au susţinut că vor avea mai multe voturi în favoarea acesteia decât numărul semnăturilor, iar, pe de altă parte, liderii PSD şi-au exprimat convingerea că moţiunea nu va fi adoptată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel