Rezultat vot moțiune cenzură ”Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgenţă naţională!”

Guvern
Guvern

Plenul Parlamentului a dezbătut moţiunea de cenzură ''Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgenţă naţională!'', semnată de PNL, USR şi PMP. 

Update 18:23: Votul s-a încheiat. Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă a fost respinsă de Parlament, deoarece nu au fost exprimate suficiente voturi. Iată rezultatele: au fost 166 voturi pentru și 4 împotrivă.

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă a fost respinsă de Parlament, deoarece nu au fost exprimate suficiente voturi.

Votul a fost secret, exprimat prin bile.

Au fost doar 170 de parlamentari care au votat, iar pentru adoptarea moţiunii de cenzură erau necesare minimum 233 de voturi favorabile.

----

În scurt timp aflăm rezultatul votului la moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. Votul este secret, exprimat cu bile, însă şansele opoziţiei de a trece moţiunea sunt minime, în condiţiile în care sunt necesare cel puţin 233 de voturi favorabile, iar PNL, USR şi PMP au doar puţin peste 150 de parlamentari.

Rămâneți pe DC News pentru a afla cifrele.

Şedinţa Parlamentului a început cu citirea moţiunii de cenzură, apoi premierul Viorica Dăncilă a prezentat punctul de vedere al Guvernului.

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat miercuri, în plenul Parlamentului, că nu s-a aşteptat ca întreaga moţiune de cenzură, semnată de PNL, USR şi PMP, să fie o înşiruire de falsuri.

"Nu m-am aşteptat ca întreaga moţiune să fie o înşiruire de falsuri, o prezentare parcă a unei alte realităţi, făcută cu rea-credinţă. Înţeleg rolul opoziţiei şi obligaţia ei de a critica Guvernul. Acest lucru face parte din mecanismul esenţial al democraţiei. Dar felul în care astăzi, lipsită de argumente raţionale, opoziţia subminează întregul efort al Guvernului pe baza unor acuzaţii lipsite de logică şi realism mă face să cred că această moţiune nu reprezintă decât un joc politic", a declarat Dăncilă, la dezbaterea moţiunii de cenzură intitulate "Demiterea Guvernului Dragnea - Dăncilă, o urgenţă naţională!".

Dezamăgire după citirea textul moţiunii de cenzură

Prim-ministrul a spus că a parcurs cu atenţie textul moţiunii de cenzură şi s-a declarat "dezamăgită". Ea a adăugat că spera, în ciuda adversităţii politice, într-o "abordare constructivă a criticii", în beneficiul cetăţeanului.

"Am sperat să fim avertizaţi, corectaţi, ba chiar traşi de mânecă, cu privire la anumite măsuri, care pot părea, din perspectiva dumneavoastră, discutabile. Mistificaţi realitatea pentru a vă servi propriile interese politice. Prezentaţi răul ca fiind bine, iar binele ca fiind rău. În discursul dumneavoastră nu mai este loc de nuanţe. Totul este alb şi negru. Tot ce face puterea e rău, iar tot ce faceţi dumneavoastră e bine. Acestea sunt premisa şi concluzia moţiunii, care trădează o aroganţă incredibilă în raport cu prestaţia îndoielnică pe care aţi avut-o când aţi fost la guvernare. Refuzaţi să admiteţi chiar şi cele mai evidente lucruri bune care s-au întâmplat în această guvernare", a susţinut Dăncilă.

Ea a adăugat că, pentru opoziţie, creşterea veniturilor românilor este "o măsură populistă, care va aduce haosul în economie", iar majorarea salariului minim "o măsură antisocială şi antieconomică".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel