Rezultat moțiune. Dragnea, detalii despre noul premier LIVE TEXT

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că prin votarea moțiunii de cenzură, România "a reintrat în normalitate și în rigorile constituționale", iar PSD "a ieșit întărit".

"A fost o acțiune politică asumată de PSD și ALDE, asumându-ne și un risc politic, dar nedorind să riscăm ca un program de guvernare ambițios (...) să fie pus sub semnul întrebării. Am preferat să nu mințim cetățenii, să ne prefacem că lucrurile merg foarte bine de dragul de a salva niște aparențe", a afirmat Dragnea la Palatul Parlamentului.

Liviu Dragnea a dat și câteva detalii despre viitorul premier: "Trebuie să fie un om corect, responsabil, să nu fie aventurier, o capacitate de muncă, un om cinstit, un om cu viziune. Am patru variante pentru funcția de premier, și doamne, și domni". În plus, acesta a spus că propunerea PSD-ALDE pentru funcția de prim-ministru va fi acceptată de Klaus Iohannis.

Liviu Dragnea le-a cerut iertare românilor pentru că l-a pus premier pe Sorin Grindeanu.

------

Știrea inițială:

Liviu Dragnea susține o conferință de presă, la ora 15:00, în același timp cu Sorin Grindeanu, după moțiunea de cenzură împotriva Guvernului. DC News transmite declarațiile liderului PSD în format LIVE TEXT.

UPDATE: Liviu Dragnea va ieși la declarații în jurul orei 16:00:

- prin votarea moțiunii, România a intrat în normalitate și în rigorile constituționale.

- am preferat să nu mințin cetățenii, am preferat să nu ne prefacem că lucrurile merg bine de dragul de a salva niște aparențe. Pentru mine este important programul de guvernare.

- PSD a ieșit întărit astăzi din această încercare.

- această încercare eșuată a unui grup de câțiva cetățeni, de a prelua prin forță guvernarea, a eșuat, ceea ce este un lucru foarte bun.

- în zilele următoare vom avea un CExN. Luni vom merge cu o propunere de premier la Klaus Iohannis.

- sunt convins că președintele va fi interesat în continuare de stabilitatea României. Sunt singur că luni, la consultări, va accepta propunerea noastră.

- era un domn, Iacov, care suna și în partid.

- până acum nu am vorbit cu Klaus Iohannis.

- Grindeanu trebuie să fie atent la cei cu care s-a înconjurat. Acolo să aibă grijă.

- va fi o discuție foarte interesantă cu cei care nu au votat moțiunea de cenzură.

- Ponta și Grindeanu nu mai sunt în PSD.

- viitorul premier trebuie să fie un om corect, responsabil, să nu fie aventurier, o capacitate de muncă, un om cinstit, un om cu viziune. Am patru variante pentru funcția de premier, și doamne, și domni.

- sunt convins că nici Klaus Iohannis nu ia în calcul scenariul alegerilor anticipate.

- le cer iertare românilor pentru greșeala făcută în sensul în care trebuia să discutăm mai mult, în partid, despre variantele pentru funcția de premier.

- am avut un acord de colaborare parlamentară cu UDMR. Cum era firesc, am discutat și cu UDMR. Niciodată nu am avut o discuție finalizată despre un troc cu UDMR.

- unii dintre colegii mei au fost amenințați cu dosare. Am și niște sms-uri. Deocamdată nu le arăt. Este un lucru nepermis. Parlamentarii noștri au fost oripilați că ai lor colegi îi amenințau cu dosare dacă votează moțiunea.

- noi astăzi am avut majoritate. 

- programul de guvernare va conține câteva modificări pentru că au apărut unele întârzieri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel