REZULTAT Alegeri Olanda. Vot crucial pentru viitorul UE

Birourile de vot s-au deschis în Regatul Țărilor de Jos, unde aproape 13 milioane de alegători vor lua parte la unul dintre cele mai importante scrutine din istoria Olandei, dar și a Europei.

Secțiile de votare s-au deschis la ora locală 07:30 (08:30 ora României) și se vor închide la ora locală 21:00 (22:00 ora României). 

Lupta se dă între premierul în exercițiu, Mark Rutte și candidatul de extremă dreaptă, antieuropeanul și naționalistul Geert Wilders. Potrivit ultimelor sondaje Rutte are un avans minor în fața lui Wilders.

Totuși, peste 60% dintre olandezi s-au declarat indeciși, fapt ce sporește îngrijorarea.

Alegerile din Olanda devin cruciale în contextul unei Europe care se clatină din ce în ce mai tare în fața valului de populism. Candidatul eurosceptic Geert Wilders militează pentru un Nexit, ieșirea Olandei din Uniunea Europeană, și o politică naționalistă și antimusulmană.

O eventuală victorie a extremei dreapta olandeze ar putea fi un adevărat imbold pentru Marine Le Pen în alegerile din Franța din acest an, dar și o lovitură dură dată Europei după ce Marea Britanie a votat părăsirea blocului comunitar.

[citeste si]

Institutul Ipsos va realiza un exit-poll pe circa 38.000 de alegatori, care va fi publicat imediat dupa ora 21.00 (22.00 ora Romaniei). Prima versiune, care va estima rata de participare si impartirea mandatelor, va fi bazata pe raspunsurile oferite pana la ora locala 20.30 (21.30 ora Romaniei).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel