Rezoluția lui Pleșoianu, replică pentru Parlamentul European: Statele vest-europene exportă corupție

Liviu Pleșoianu
Liviu Pleșoianu

Deputatul PSD, Liviu Pleșoianu, a redactat o rezoluție proprie ca replică la proiectul de rezoluție despre Româna ce urmează să fie supus la vot în Parlamentul European. 

"Rezoluție împotriva IPOCRIZIEI Uniunii Europene

1. Țara mea NU exportă corupție în niciuna dintre țările dumneavoastră. Multe dintre țările dumneavoastră exportă însă corupție în țara mea și în alte țări din Europa de Est, din Asia, Africa și America de Sud. Și nu vorbim despre sume mici, ci despre MILIARDE de euro! MILIARDE de euro pe care companii vest-europene renumite le oferă ca MITĂ în țări precum România! De ce Guvernele dumneavoastră închid ochii încurajând astfel EXPORTUL de CORUPȚIE?

2. Deși OSCE emite de peste 20 de ani rapoarte despre EXPORTUL de CORUPȚIE practicat de mari companii din țările vest-europene, deși companii-gigant la care multe dintre statele dumneavoastră dețin pachete semnificative de acțiuni (exemplu: TELIA) dau mită în valoare de MILIARDE de euro pentru a cumpăra influență în alte state, deși în SUA se aplică de decenii amenzi de MILIARDE de dolari pentru dare de mită în străinătate, Comisia Europeană, Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene NU întreprind absolut NIMIC pentru a stopa acest flagel! De ce tolerează UNIUNEA EUROPEANĂ exportul de corupție care afectează viețile a sute de MILIOANE de oameni din Europa și de pe alte continente?

3. Deși multe dintre țările vest-europene exportă CORUPȚIE în țările est-europene, Parlamentul European adoptă rezoluții doar împotriva statelor Europei de Est: România, Polonia, Ungaria (și probabil mai urmează și altele). Având în vedere MILIARDELE de EURO pe care companii vest-europene le dau ca MITĂ în străinătate, este evident că se impun de urgență Rezoluții foarte dure! Se vor adopta urgent aceste Rezoluții în cazul statelor vest-europene sau Uniunea Europeană adoptă doar dubla măsură și IPOCRIZIA?

Dublă măsură în aplicarea MCV

4. Deși multe dintre statele vest-europene EXPORTĂ CORUPȚIE, Uniunea Europeană nu le supune unui Mecanism de Cooperare și Verificare. De ce o țară ca România, care NU exportă corupție, este monitorizată, în vreme ce statele europene care exportă cu nemiluita corupție nu sunt absolut deloc monitorizate?

5. De ce în statele europene care exportă corupție NU există direcții speciale anticorupție (similare Direcției Naționale Anticorupție din România)? De ce țara mea, care NU exportă corupție, trebuie să aibă o Direcție specială anticorupție, iar statele vest-europene care exportă corupție nu trebuie să aibă o astfel de Direcție? De ce nu impune UE grabnica înființare a unor Direcții speciale care să lupte împotriva Exportului de Corupție?

6. De ce trebuie să fie pusă la colț țara mea atunci când, cu respectarea legii și a Constituției, Procurorul General este revocat, în condițiile în care NIMENI nu vă întreabă nimic pe dumneavoastră când EXACT același lucru se întâmplă în țările dumneavoastră? Luați în acest sens măcar exemplul recent din Germania, când Procurorul General a fost revocat în urma unui mare scandal! De ce ar trebui să stăm noi cuminți, în băncile noastre, să acceptăm dubla dumneavoastră măsură? De ce ar trebuie să acceptăm noi, țările Europei de Est, statutul de rudă nesatisfăcătoare a Vestului, numai bună de scos în fața careului dimineața, arătată cu degetul ca exemplu negativ și lovită cu linia peste degete?

De ce Europa lui Macron e musai să fie și Europa mea!?

7. Țara mea NU vă critică atunci când, în țările dumneavoastră, luați decizii și emiteți legi care contravin principiilor noastre naționale. Dumneavoastră vă permiteți însă să călcați în picioare dreptul nostru suveran de a ne autoguverna, dreptul suveran al poporului român de a hotărî prin vot democratic cine urmează să legifereze. Cine a hotărât și cu drept că cei din Europa de Vest sunt "progresiști", iar cei din Europa de Est sunt "retrograzi"? Cine și cu ce tupeu a decis că lumea așa cum o vor domniile voastre e mai bună decât lumea pe care o vor domniile noastre? De ce Europa lui Macron e musai să fie și Europa mea!? Cine e Macron să hotărască "EL" pentru un întreg continent?

8. Ați ales în fruntea Comisiei Europene un individ, distinsul Barroso, despre care chiar dumneavoastră spuneți acum că și-a bătut joc de toată lumea plecând direct șef de mare instituție bancară. Când însă, în 2012, marele Barroso ne cerea imperativ să-l păstrăm în funcție pe Președintele României care tocmai fusese DEMIS prin REFERENDUM de 7,4 MILIOANE de români, atunci îl susțineați și îl apreciați! Cine sunteți dumneavoastră să călcați cu bocancii peste voința a MILIOANE de oameni din țara mea?

Din rău, în mai rău

9. Ați mers din rău în mai rău și ați ales apoi în aceeași funcție, cea de Președinte al Comisiei Europene, o persoană care reprezintă cea mai mare RUȘINE pentru Uniunea Europeană! Cum să îl alegi într-o asemenea funcție pe unul care a demisionat din funcția de premier în urma unui mega-scandal legat de abuzurile serviciilor de informații aflate sub directa sa autoritate? Cum l-ați putut face Președinte al Comisiei Europene pe unul care a făcut tot posibilul ca nicio măsură reală să nu se ia împotriva marii evaziuni fiscale? Acestui individ trebuie să-i răspundem noi la întrebări sau mai degrabă noi ar trebui să îi adresăm întrebări? Cum ar fi: "Ce căutați în această funcție?"....

10. Deși ne dați nonstop lecții privind lupta anticorupție, marii procurori din România pe care i-ați tot medaliat și lăudat au evitat cu grație TOATE marile dumneavoastră companii. Microsoft și EADS sunt doar două exemple ilustrative! Avem întotdeauna corupți români, dar niciodată corupători din țările dumneavoastră. Să fie oare chiar acesta motivul pentru care țineți atât de mult la anumiți procurori din România?", a scris Pleșoianu pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel