EXCLUSIV  Revoluție '89. Mărieș: Am intrat pe geam în CC. Am vrut să îl împuşc pe Ceaușescu

Teodor Mărieș a povestit, într-un interviu pentru DCNews, un episod neștiut, din timpul Revoluției din 1989, când a fost la un pas de a-l împușca pe Ceausescu.

"În Comitetul Central, am intrat pe geam, nu am aşteptat să se deschidă uşa. Am luat şi o armă şi am vrut să îl împuşc pe Ceauşescu. Puneţi-vă în situaţia mea, să retrăiţi momentul Dalles sau seara şi noaptea de 21 decembrie, când am văzut oameni căzând lângă mine, conştienţi că ne batem cu un regim criminal, că ordinul vine de sus. Puteam fi mort, dar Dumnezeu a avut grijă să nu mor eu, să moară alţii în locul meu. I-am văzut căzând ca popicele, la Dalles. Era noapte, era cea mai lungă din an, la ora 17:30 era întuneric. Sunt 31 de victime, aici, din care 13 morţi. S-a tras în plin în demonstranţi.

A doua zi, nu că l-aş fi împuşcat, l-aş fi spulberat. Şi ura nu ştiu dacă era pentru ce păţisem eu. Dar pentru ce văzusem, merita răzbunare din plin. Nu am niciun fel de reţinere să spun, nici după 29 de ani, că dacă ajungeam la elicopter, trăgeam în el. Doi ofiţeri nu au încăput în elicopter şi a avut loc o altercaţie între noi. De asta nu am mai ajuns la elicopter", povesteşte Teodor Mărieș pentru DCNews.

Vezi și: Dosarul Revoluției, decizia CCR. Teodor Mărieș: S-a confirmat temerea mea

Interviul complet, în materialul video de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel