EXCLUSIV  REVOLUȚIE la ANAF. Dragnea: "Codul fiscal va fi modificat''

Liviu Dragnea, Președintele PSD, a vorbit la DCNews Live despre politica pe care ANAF o are în momentul de față și cu care acesta nu este de acord. Dacă partidul acestuia va ieși învingător în alegerile parlamentare, Codul fiscal va fi modificat și nu se va mai putea aplica nicio măsură politivă până nu va avea loc o acțiune de prevenție față de Codul fiscal.

Am avut o discuție foarte bună cu reprezentanții mediului de afaceri. Eu am prezentat programul nostru realizat împreună cu ei și a fost discuții intensive cu toată presa de față. Unii dintre ei nici nu s-au mai ferit și au spus tot, ceea ce știm cu toții. Ei nu mai vor ca în România, funcționarii din instituții de control să vină în control și să spună că nu pot pleca cu mâna goală, nu e vorba de mită, ci de faptul că măcar o amendă trebuie să aibă. Și am spus că nu este firesc. Este o legislație atât de complicată încât orice funcționar de la ANAF o poate interpreta și un om de afaceri care a lucrat cinstit și care muncește din greu să își dezvolte firma, să facă profit, să dea salarii la angajați, să dea profit, să dea impozite și taxe la statul român, se poate trezi într-o dimineață cu un funcționar care vine și spune că documentele pe care le-a făcut nu sunt în regulă. Nu le trimite la procuror pentru a decide procurorul.

Va fi adoptat în iunie 2017

Avem un pachet pentru firme care include modificarea Codului fiscal. Primele șase luni din 2017 vor fi luni de dezbatere. Vor fi seminarii susținute și organizate de Guvern, în care câteva zile reprezentanții oamenilor de afaceri, cei din Ministerul de Finanțe, reprezentantul primului-ministru și cei de la ANAF vor lucra împreună la analiza pentru proiectul de Cod fiscal. Vreau ca forma finală a Codului fiscal să fie cea care nu mai conține petarde sau mine persuasive. După aceea el va fi adoptat în iunie 2017, iar după alte 6 luni va intra în vigoare. Nu se va mai putea aplica nicio măsură politivă până nu a avut o acțiune de prevenție față de Codul fiscal., a declarat Președintele PSD în cadrul unui interviu la DCNews Live.

Totodată, Liviu Dragnea mărturisește pentru DCNews că interesul dumnealui nu este ca firmele românești să fie închise, ci își dorește ca acestea să se dezvolte.

Întregul răspuns poate fi urmărit începând cu minutul 43:05.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel