Revoluție fiscală. Adevărata MIZĂ a companiilor ”NERVOASE”

Revoluția fiscală a scos protestatarii în stradă. Premierul Mihai Tudose a afirmat că ”s-au inflamat niște multinaționale”, care au reacționat la externalizarea profitului. Datele transmise de PSD și ministrul Ionuț Mișa arată realitatea cruntă din spatele revoltei vizavi de modificările fiscale. 

În România, sunt 6.346.748 de salariați. Pentru 2.100.000 de salariați, angajatorii nu au plătit contribuțiile cel puțin în acest an. 

”Avem aproape 158.000 de companii care nu au plătit contribuțiile pentru angajați în cursul acestui an. Pot fi și contribuții neachitate în anii anteriori. Este vorba de aproape 2.100.000 de salariați.” a spus ministrul de Finanțe, Ionuț Mișa, la Antena 3.

Odată cu trecerea contribuțiilor sociale de la angajator la angajat, angajatorul va fi obligat să plătească respectivele contribuții. În caz contrat, statul îl va da în judecată pentru furt.

”Se va introduce stopajul la sursă, reținerea celor 35% angajatului, dar nu le virează bugetului de stat, oprește acea sumă și o folosește în scop propriu. Statul vine și-i spune că dacă-i fură banii angajatului, îi face dosar penal” a mai spus Mișa. Se vor intensifica și continua măsurile de executare silită pentru toți angajatorii care nu plătesc aceste contribuții, a mai spus Mișa. 

[citeste si]

Astfel, pentru angajatorii care nu plăteau contribuțiile fiscale, reducerea acestora nu contează. Pe ei îi impactează faptul că trebuie să le plătească.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel