Revoltă la Nufăru, pentru o canalizare executată doar în acte

canalizare
canalizare

Localnicii unei comune din județul Tulcea sunt revoltați că 2,5 milioane de euro au fost decontați pentru un sistem de canalizare, care există "doar în acte".

Potrivit stirileprotv.ro, locuitorii comunei Nufăru, din Tulcea, vor să beneficieze de sistemul de canalizare pentru care s-au efectuat plăți în valoare de 2,5 milioane de euro, după ce au descoperit că lucrările de canalizare mai mult rău le provoacă.

Sub pământ este un dezastru, susțin localnicii, care au dat buzna peste primarul Dănilă Ion: țevile de scurgere lipsesc, iar acolo unde au fost montate apa refulează pe sub casele gospodarilor, mirosul este insuportabil, iar străzile sunt pline de crăpături din pricina apei, se plâng oamenii.

Autoritățile susțin că firma de construcții care a câștigat licitația pentru lucrări, în urmă cu doi ani, și care a primit fonduri UE, a subcontractat altor 7 societăți, care au risipit banii. Astfel, muncitorii au săpat canalele, le-au și cimentat, dar fără a mai trage și țevile de scurgere, iar în zonele în care există țevi, ele nu au fost racordate la bazinele speciale. Lucrările de mântuială au dus ca toată apa de ploaie, dar și cea menajeră să refuleze în case, grădini, drumurile din localitate, dar și pe șoseaua ce face legătura între Tulcea și Dunavat, care a costat doar... 60 de milioane de euro.

Primarul comunei Nufăru, Dănilă Ion, a declarat că "S-au cheltuit 2.5 milioane de euro iar de șase luni de când sunt primar am depistat cel puțin 7 străzi cu conducte lipsă".

Pe de altă parte, Adrian Todirascu, directorul firmei care a câștigat licitația lucrărilor, a căror garanție expiră luna viitoare, a susținut: O să intervenim, este o mică neconformitate și... asta e. Cine să se facă vinovat? E vorba de vinovați? La orice lucrare se pot întâmpla situații de genul ăsta".

Cei din conducerea firmei de construcții afirmă că își asuma toate erorile cu promisiuna că vor remedia situația.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel