EXCLUSIV  Revocare Kovesi. Protestatarul Dide, mesaj din stradă pentru Tudorel Toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, va susţine o conferinţă de presă joi, la ora 18:00, în care va anunţa soarta şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi. Aşa a anunţat pe Facebook. Tudorel Toader, chemat de premierul Viorica Dancilă, din Japonia, pentru a prezenta raportul, a amânat joia trecută, cu o saptămână, decizia sa în cazul şefei DNA.

În acest context, am stat de vorbă cu Cristian Mihai Dide, unul dintre cei mai vocali protestatari - născut în Teleorman - pentru a vedea ce mesaj are pentru ministrul Justiției înainte de marele anunț.

"Tudorel Toader ar trebui să nu răspundă la comandă politică. Nu mi se pare normal să i se solicite demisia unui procuror-șef DNA pentru că au apărut niște înregistrări în presă, mai ales că sunt niște înregistrări făcute de un condamnat în primă instanță. Nu poți solicita demiterea unui procuror-șef pentru că un procuror secund a fost acuzat de fabricarea unor dovezi", a spus Cristian Mihai Dide pentru DC News.

Întrebat cine ar trebui să facă un pas în spate după scandalul cu înregistrările de la DNA, protestatarul ne-a spus: "Nu cred că trebuie să vorbim de pași făcuți în spate pentru că toată lumea și-a făcut treaba. Laura Codruța Kovesi, în conferința de presă, a spus că, dacă există probleme în DNA Ploiești, vor fi luate măsuri. Eu consider că lucrurile sunt pe făgașul normal. Singurii care se agită sunt politicienii care au probleme în justiție. În rest... nu văd pe nimeni agitându-se în urma înregistrărilor de la DNA Ploiești".

Protest cu ouă la sediul PSD

La cel mai recent CExN, Cristian Mihai Dide a mers să protesteze, alături de alte persoane, la sediul PSD. A fost "înarmat" cu ouă pentu a le arunca în semn de nemulțumire față de posibila cerere de revocare a Laurei Codruța Kovesi.

"Noi ne-am dus acolo să atragem atenția și să spunem că nu suntem de acord ca un condamnat definitiv, un inculpat sau un condamnat în primă instanță să solicite demiterea unui procuror-șef. Nu ni s-a părut normal nici că Viorica Dăncilă l-a chemat intempestiv pe Tudorel Toader din vizita sa oficială în Japonia pentru dorința unui condamnat penal. Ministrul Justiției... când face pe plac partidului, când dă de înțeles că nu va accepta presiuni politici. Este cam ciudat, dar mi-a plăcut ce mesaj a transmis în cadrul ultimei declarații de presă", a mai spus Cristian Mihai Dide pentru DC News

"Nu există niciun motiv logic pentru care Laura Codruța Kovesi să plece din funcția de la DNA. Nu există dovezi că dumneai i-ar fi acoperit pe respectivii procurori care nu și-ar fi făcut treaba. Până atunci, să ne vedem de ale noastre, că oricum avem o grămadă de probleme!", a mai zis tânărul. 

DC News: Ce mesaj ai pentru Tudorel Toader înainte de conferința sa de joi?

Cristian Mihai Dide: Să nu reacționeze la presiuni politice! Când a fost numit ministru al Justiției, Tudorel Toader a fost lăudat de foarte mulți. 

DC News: Și Klaus Iohannis a spus că este un profesionist. 

Cristian Mihai Dide: Faptul că ești profesionist nu înseamnă că ai neapărat și intenții bune.

DC News: Ce zic oamenii alături de care protestezi despre subiectul cu înregistrările de la DNA Ploiești?

Cristian Mihai Dide: Procurorul Negulescu nu mai lucra în DNA, deja era anchetat. Subiectul nu mai este de actualitate, dat fiind faptul că el nu mai este la DNA Ploiești. Suntem conștienți că nu există pădure fără uscături. Nu există un sistem perfect. Lucrul care se spune în Piața Victoriei este următorul: dacă Vlad Cosma dorea să demonstreze ceva cu înregistrările de la DNA Ploiești, le putea prezenta în instanță... nu venea cu acestea la televizor pentru a face tam-tam. Sunt niște probe cu care s-a dorit crearea unui val.  

Ce a declarat Laura Codruţa Kovesi

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, miercuri, că nu are în acest moment dovada că vreunul dintre procurorii de la DNA Ploieşti şi-a îndeplinit în mod necorespunzător atribuţiile de serviciu, arătând că Inspecţia Judiciară (IJ) va stabili dacă legea a fost încălcată sau nu.

Ea a arătat că "DNA nu înseamnă Negulescu", dar şi că în acest moment nu are toate elementele pentru a-i cere şefului DNA Ploieşti să demisioneze.

[citeste si]

"Am avut anul trecut o problemă instituţională cu acest procuror (Mircea Negulescu - n.r.), nu a negat nimeni acest lucru, am avut probleme şi cu alţi procurori (...), dar acest lucru nu înseamnă că toţi procurorii din DNA sunt aşa şi nu înseamnă că DNA este o instituţie care trebuie desfiinţată pentru că sunt probleme. Astfel de probleme sunt în toate instituţiile. Important este cum te raportezi la ele", a mai declarat Kovesi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel