Revocare Kovesi. Platfoma lui Cioloș, atac la Toader

Platforma România 100, ONG-ul înființat de fostul premier Dacian Cioloș și foști membri ai Guvernului său, a transmis un punct de vedere după anunțul lui Tudorel Toader privind revocarea Laurei Codruța Kovesi.

"Prin propunerea de revocare a procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kövesi,  ministrul Justiției dovedește încă o dată că este doar un instrument servil al subordonării politice a sistemului judiciar.

Conform legii, propunerea de revocare se face în următoarele cazuri:

a) procurorul șef nu mai îndeplineste una dintre condițiile necesare pentru numirea în funcția de conducere;

b) procurorul șef exercită necorespunzător atribuțiile manageriale privind organizarea eficientă, comportamentul și comunicarea, asumarea responsabilităților și aptitudinile manageriale;

c) procurorul șef i s-a aplicat una dintre sancțiunile disciplinare.

Până la acest moment, nu există documente oficiale care să ateste întrunirea vreuneia din situațiile de mai sus. Există în schimb, o presiune politică și mediatică exercitată de părți direct interesate în slăbirea justiției din România. Au existat ședințe de partid și declarații politice ale șefilor coaliției PSD-ALDE care au dat ministrului Justiției, Tudorel Toader, comanda politică de a cere revocarea procurorului șef al DNA. 

[citeste si]

Printre lucrurile pe care ministrul Justiției i le-a reproșat procurorului-șef DNA se află, în mod halucinant, interviuri și articole de presă care "au deformat imaginea României".

În această seară, Tudorel Toader nu a făcut altceva decât să se supună unei comenzi de partid. Ministrul Justiției își abandonează încă o dată responsabilitatea de ministru pentru a servi interese politice", a transmis organizația lui Dacian Cioloș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel