REVOCARE KOVESI. Iohannis, DECIZIE

Klaus Iohannis a făcut un anunț privind decizia de revocare a Laurei Codruța Kovesi din funcție.

Președintele a zis că suntem departe de o revocare.

"Nu anunț nicio decizie azi. Aștept mai multe documente printre care motivarea de la CSM. În condițiile date, este evident că suntem departe de o revocare", a zis Klaus Iohannis înainte de prezentarea raportului anual de activitate al Direcției Naționale Anticorupție pe anul 2017.

Marele absent: Tudorel Toader

Laura Codruța Kovesi prezintă, miercuri, raportul de activitate al DNA pe anul 2017. Tudorel Toader a anunţat marţi, după un schimb de replici cu Laura Kovesi în timpul şedinţei CSM, că nu va veni la eveniment, pentru că nu a primit la timp raportul de activitate al DNA.

"Mâine aveţi bilanţul, mâine este 28 februarie şi până mâine trebuia să îmi trimiteţi raportul (n.r. - de activitate pe 2017) şi nu l-am primit. Aveţi o explicaţie? Mi-aţi trimis şi o invitaţie şi vă mulţumesc, dar sigur nu voi veni, că eu vin acolo să mă uit la dumneavoastră ca ministru al Justiţiei fără a vă îndeplini obligaţia din lege să îmi daţi raportul. (...) Potrivit legii, raportul se trimite la invitaţi", i s-a adresat Toader şefei DNA.

[citeste si]

Acest refuz vine şi în contextul în care ministrul Justiţiei a solicitat declanşarea procedurii de revocare din funcţie a Laurei Kovesi, propunere care a primit marţi aviz negativ din partea CSM.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel