Revocare Kovesi, CSM decizie. Toader: Le va fi greu să motiveze

Tudorel Toader
Tudorel Toader

În contextul în care Secția de Procurori a CSM a dat aviz negativ raportului de revocare al Laurei Codruța Kovesi de la conducerea DNA, raport realizat de Tudorel Toader, ministrul Justiției a făcut luni, 12 martie, noi precizări.

Întrebat când va fi gata motivarea avizului negativ, Tudorel Toader a oferit următorul răspuns: "Va merge imediat ce va fi gata. Procurorii din secția CSM au luat o hotărâre instant, rapidă, în câteva minute. (...) Eu am făcut afirmațiile pe care le-am făcut și pe care mi le mențin. Le va fi greu să motiveze contra evidenței. Uniunea se adresează Poloniei să respecte statul de drept, să respecte hotărârile Curții Constituționale. Deci, este grav dacă într-o țară nu se respectă hotărârile CCR și s-a ajuns la această tensiune între Polonia și UE." 

"Este greu să explici faptul că un demnitar încalcă, în jumătate de an, de trei ori Constituția, generează trei conflicte juridice de natură constituțională. (...) După care pe autorul acelor încălcări să-l feliciți. Va ajunge (n.r. motivarea avizul negativ oferit de CSM) la președinte imediat ce vor face efortul de a găsi argumente contra evidenței a ceea ce eu am reținut în raport", a mai declarat, luni, ministrul Justiției.

[citeste si]

De asemenea, tot luni, Tudorel Toader a făcut declarații și despre extrădarea lui Ghiță.

VEZI ȘI Extrădare GHIȚĂ. Tudorel Toader, declarații de ultimă oră

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel