EXCLUSIV  REVOCARE KOVESI alegeri prezidențiale. Borza, scenariu despre Iohannis

CCR, decizie Kovesi. Bolcaș: Democrația cătușelor s-a terminat
CCR, decizie Kovesi. Bolcaș: Democrația cătușelor s-a terminat

Deputatul independent Remus Borza, în studioul DCNews, la emisiunea ”Borza Analytica”, a vorbit despre revocarea Laurei Codruța Kovesi și a spus ce se va întâmpla dacă aceasta va pleca de la conducerea DNA.

Dacă o revocă pe Laura Codruța Kovesi, Klaus Iohannis scapă de un prezidențiabil foarte puternic, dar - în aceeași măsură - îi întărește pe ceilalți prezidențiabili de pe zona de stângă - Liviu Dragnea, Gabriela Firea sau Călin Popescu Tăriceanu, este de părere deputatul.

"La o adică, SUA preferă să-l sacrifice pe Klaus Iohannis decât să o sacrifice pe Laura Codruța Kovesi. Poziția Laurei Codruța Kovesi este foarte solidă cu o susținere din partea cancelariilor occidentale, în special Franța, Germania și Marea Britanie", a zis Remus Borza.

"Klaus Iohannis este într-o situație delicată, precum Tudorel Toader. Va trebui să aleagă. Dacă peste o săptămână, Tudorel Toader vine cu cererea de revocare, Klaus Iohannis va trebui să aleagă: 'eu sau Laura Codruța Kovesi'. Dacă o revocă astăzi, scapă de un prezidențiabil puternic, scapă de ea, dar în același timp îi întărește pe prezințiabilii din zona de stânga - fie că vorbim de Liviu Dragnea, Gabriela Firea sau Călin Popescu Tăriceanu. S-ar putea ca dreapta, prin influențe externe, să nu îl mai susțină pe Klaus Iohannis, ci pe Laura Codruța Kovesi", a zis Remus Borza la Borza Analytica.

Mișcare de stradă

Cu toate acestea, Laura Codruța Kovesi a precizat că nu va intra în politică, dacă ministrul Justiției, Tudorel Toader, va propune, iar președintele Klaus Iohannis va accepta revocarea sa din funcția de procuror-șef al DNA.

Remus Borza a spus că Laura Codruța Kovesi s-ar putea răzgândi în ceea ce privește o candidatură la prezidențiale.

[citeste si]

"Mandatul doamnei Kovesi la DNA se termină cam la anul. S-ar putea să genereze o așa mișcare de stradă, un așa curent în opinia publică încât să o aducă pe umeri și să spună: 'eu nu am vrut să candidez, dar dacă poporul mă cere....' ", a mai zis deputatul.

IATĂ RĂSPUNSUL COMPLET:

VEZI AICI INTERVIUL INTEGRAL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel