REVELION 2018. Obiceiuri și tradiții de Anul Nou

De Anul Nou, mulți oameni din întreaga lume respectă o serie de obiceiuri și tradiții pentru a le purta noroc în următorul an. Ce trebuie să faci pentru a avea noroc în 2018.

Iata lista cu cele mai semnificative tradiții și obiceiuri care trebuie respectate de Anul Nou, pentru a avea noroc, potrivit unica.ro: 

OBICEIURI ȘI TRADIȚII de Anul Nou: Colindele în seara de Anul Nou

Unul dintre cele mai frumoase obiceiuri și tradiții transmis din moși strămoși în noaptea de Anul Nou, dar și în prima zi din anul nou, sunt colindele ”Sorcova” și ”Plugușorul”.

OBICEIURI ȘI TRADIȚII de Anul Nou: Poartă ceva nou și ceva roșu

De Anul Nou, este foarte bine să ai haine noi pentru ca în anul care vine să te înnoiești din toate punctele de vedere și să primești cât mai multe cadouri. De asemenea, pentru a avea un an plin de noroc și plin de iubire, este de preferat să porți ceva roșu, deoarece această culoare reprezintă veselia și dragostea. 

OBICEIURI ȘI TRADIȚII de Anul Nou: Mănâncă pește și struguri

Un alt obicei străvechi este acela de a mânca pește în noaptea de Revelion pentru a te ”strecura” printre probleme și obstacole în noul an, cu agilitatea unui pește în apă. De asemenea, strugurii au o semnificație aparte în seara de revelion, astfel că fiecare din cele 12 boabe de struguri consumate de Revelion reprezintă prosperitatea în cele 12 luni ale anului următor. 

Însă, carnea de pasăre nu este deloc considerată aducătoare de noroc, astfel că păsările de curte care scormonesc pământul pentru a-l împrăştia, tot astfel se crede că se împrăştie prosperitatea şi binele din casă în care se serveşte carne de pasăre.

OBICEIURI ȘI TRADIȚII de Anul Nou: Sărutul sub vâsc

Chit că este sub vâsc sau nu, sărutul este obligatoriu în noaptea de Revelion, dacă vrei să ai parte de dragoste în noul an. În caz contrar, vei avea un an cu puţine satisfacţii sentimentale.

OBICEIURI ȘI TRADIȚII de Anul Nou: Fără certuri și supărări

Este foarte important ca în noaptea dintre ani și pe 1 ianuarie să nu plângi, astfel că tradiția spune că cei care plâng în prima zi a anului, vor avea un an cu evenimente triste. 

OBICEIURI ȘI TRADIȚII de Anul Nou: Aprinde o lumânare

Pentru ca noul an să fie luminos, trebuie să aprinzi o lumânare în seara de Revelion și să o lași aprinsă până dimineața. 

OBICEIURI ȘI TRADIȚII de Anul Nou:  Noroc și protecție

Prima persoană care va trege pragul casei de Anul Nou ne va influența tot anul, dacă prima persoană care intră în casă este bărbat, anul va fi plin de noroc; dacă o femeie intră prima, noul an va fi plin de ghinion.

OBICEIURI ȘI TRADIȚII de Anul Nou: Deschide ușile și ferestrele

La miezul nopţii de Anul Nou trebuie deschise ușa și ferestrele pentru câteva minute, astfel încât anul vechi să iasă, iar cel nou să intre.

OBICEIURI ȘI TRADIȚII de Anul Nou: Masă îmbelșugată și bani în buzunar

Numărătoarea inversă pentru noul an trebuie să te prindă obligatoriu cu masa îmbelșugată și cu bani în buzunar, așadar te vei bucura de câştiguri şi bunăstare tot anul viitor.

OBICEIURI ȘI TRADIȚII de Anul Nou: Fără datorii

Dacă nu vrei să fii dator tot anul ce vine, încearcă să îți plătești datoriile până la miezul nopții.

OBICEIURI ȘI TRADIȚII de Anul Nou: Pune-ți o dorință

În noaptea dintre ani este important să ne punem mereu o dorință și să întâmpinăm anul ce vine cu speranțe mari.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel