Reuniune de urgenţă a Organizaţiei Cooperării Islamice în urma promisiunii premierului israelian de a anexa o parte din Cisiordania

Organizaţia Cooperării Islamice (OCI) a anunţat organizarea, duminică, a unei reuniuni de urgenţă pentru dezbateri asupra promisiunii prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu de a anexa Valea Iordanului din Cisiordania, informează miercuri AFP.

"La cererea Arabiei Saudite, organizaţia se va întruni în reuniune de urgenţă duminică, la nivel de miniştri de externe, la Jeddah, pentru a discuta despre grava escaladare israeliană", a anunţat miercuri pe Twitter organizaţia panislamică din care fac parte 57 de state.

"Astăzi, anunţ intenţia mea de a aplica, împreună cu viitorul guvern, suveranitatea Israelului asupra Văii Iordanului şi părţii de nord a Mării Moarte", a anunţat marţi premierul Benjamin Netanyahu, cu o săptămână înainte de alegerile legislative din Israel.

Valea Iordanului reprezintă circa 30% din Cisiordania, teritoriu palestinian ocupat de Israel din 1967. Netanyahu a precizat că vrea să anexeze coloniile evreieşti, care reprezintă în jur de 90% din teritoriul Văii Iordanului, dar "nu sate sau oraşe arabe precum Jericho".

Promisiunea lui Netanyahu a fost ferm condamnată de palestinieni, de Naţiunile Unite, Uniunea Europeană şi ţările arabe, inclusiv de Arabia Saudită, care a calificat-o drept "escaladare periculoasă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel