Retrocedări scandaloase în Banat, de care beneficiază clanurile de romi. Primarul Robu: Sunt indignat, dar nu e vina mea

evacuare
evacuare

Timișoara este victima mafiei retrocedărilor, care acționează, după cum însuși edilul Nicolae Robu declară, "în cârdășie" cu funcționari publici. Un fost magistrat, devenit avocat, Carmen Obîrșanu, susține că ilegalitățile sunt sprijinite și de unii judecători. Cel mai puternic dintre clanurile care acționează în zonă, Clanul Cârpaci, a evacuat recent o întreagă secție a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii "Louis Țurcanu". Timișorenii amenință cu manifestări în stradă.

[caption id="attachment_385639" align="alignleft" width="640"] Vladimir Cârpaci, la evacuarea spitalului din Timișoara. Foto: pressalert.ro[/caption]

"Autoritățile din Timișoara știu de ce se întâmplă, însă intenționat sau neintenționat îi lasă pe timișoreni să fie victima clanurilor țigănești", a spus avocatul Carmen Obîrșanu, marți, la Realitatea Tv. Avocatul a avut de-a lungul timpului mai multe conflicte cu reprezentanții acestor clanuri, pe care îi acuză că au bătut-o.

Potrivit Evz, clădirea în care a funcționat Clinica TBC a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii ”Louis Țurcanu” din Timișoara a fost evacuată pe 1 noiembrie. Personalul medical și auxiliar al unității medicale lucrează la evacuarea încăperilor de aparatura medicală și materiale sanitare, în timp ce micii pacienți au fost mutați în altă clădire a spitalului.  Ultimii trei copii care erau pacienți ai secției au fost transferați.

Clădirea în case funcționau Laboratorul de analize și  Secția de TBC a Spitalului de Copii ”Louis Țurcanu” a fost retrocedată în 1995, iar ulterior, prin vânzări succesive, fără a se da autorităților posibilitatea să își exprime dreptul la preemțiune, imobilul din centrul orașului a ajuns în proprietatea clanului de romi Cârpaci.

Vladimir Cârpaci: Cum să nu recuperăm datoriile? Trebuie să le recuperăm

Zona centrală a orașului de pe Bega a intrat, în mare parte, în posesia clanurilor de romi, iar numeroase imobile istorice au fost retrocedate în condiții considerate dubioase.

Vladimir Cârpaci a mers, vineri, la Spitalul de Copii din Timișoara, cu ordinul judecătoresc la purtător și flancat de bodyguarzi, pentru a evacua clădirea. "Ne-am anunțat acuma șase luni în urmă că se eliberează clădirea și s-a eliberat clădirea acuma", a spus Cârpaci. El a precizat că nu a fost plătită chiria la zi, iar datoriile sunt semnificative. "Sunt o sumă mai mare. Nu se spune. Este o sumă mai mare (...) Dar cum să nu le recuperăm? Trebuie să le recuperăm", a adăugat el.

Primarul Timișoarei: Nu suntem noi cei vinovați

Primarul Nicolae Robu a avut o intervenție telefonică în emisiunea Andreei Crețulescu, de la Realitatea Tv. După un "compliment" adresat moderatoarei, Robu s-a derobat de orice vină în scandalul retrocedărilor.

"Nu cădeți în ridicol și dumneavoastră (...) Sunt multe probleme reale în Timișoara, iar printre probleme reale se numără și aceasta. Cred că știți care sunt atribuțiile primarului, nu puteam să opresc un proprietar care a cerut evacuarea. Trăim într-un stat de drept sau nu? Cum puteam să împiedic evacuarea? Sunt la fel de indignat ca dumneavoastră. Evident că fac tot ce-mi stă în putință. Oameni de la cartea funciară, notari, judecători oameni din primărie au lucrat în cârdășie", a spus liberalul

"Este inadmisibil într-o țară care se respectă ca atâtea instituții să nu fie în stare să găsească un vinovat.  Nu suntem noi cei vinovați. Nu mă faceți pe mine vinovat", a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel