Urmărește emisiunea live


Retragere Guvern Plahotniuc. Gușă: România și-a pierdut orice influență la Chișinău

Cozmin Gușă trage un semnal de alarmă cu privire la consecințele geopolitice ale retragerii de la guvernare a partidului lui Plahotniuc. Analistul crede că România și-a pierdut începând de azi orice influență la Chișinău, iar Moldova a intrat în orbita Rusiei, cu complicități din interiorul UE.

Consultantul politic Cozmin Gușă este de părere că Rusia a câștigat fără drept de apel o primă repriză a meciului geopolitic din Republica Moldova și că România și-a pierdut orice influență la Chișinău.

"Situația e foarte complexă din punct de vedere geopolitic, abia acum se va inflama. E cert că rușii și Putin au câștigat fără drept de apel, poate fi doar o primă repriză. Avantajul politic este atât de mare încât mă îndoiesc că vor mai pierde", a explicat Cozmin Gușă într-o intervenție telefonică la Realitatea TV.

"Poziția premierului Maia Sandu este extrem de fragilă, de azi pe mâine. Maia Sandu este un politician ambițios, dar neexperimentat, destul de slab, care și-a câștigat un rol de prim-ministru temporar, poziția ei depinde de majoritatea din Parlament. În interiorul parlamentului, sunt 3 grupuri, mai mult sau mai puțin egale, unul al lui Dodon, sub comanda Moscovei, grupul Maiei Sandu și grupul lui Plahotniuc. Grupul ACUM nu are majoritatea și, indiferent ce va vrea să facă, va fi mereu o contramajoritate de două treimi care o va contra. Această majoritate împotriva Maiei Sandu se poate face ușor de pe o zi pe alta și o să ne trezim că Guvernul Maia Sandu nu va mai exista", a explicat Gușă, citat de Realitatea TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel