EXCLUSIV  RETRAGERE Florin Cîțu după avizul negativ. Daniel Zamfir: Fără precedent după 30 ani de democrație!

Daniel Zamfir FOTO AGERPRES
Daniel Zamfir FOTO AGERPRES

Senatorul Daniel Zamfir a precizat, pentru DC News, ce se află în spatele avizului negativ primit, marți, de Florin Cîțu, propunerea noului Guvern Orban pentru Ministerul Finanțelor.

DC News: Ce s-a întâmplat la audierea domnului Florin Cîțu și de ce a primit aviz negativ, dânsul fiind singurul cu aviz negativ dintre propunerile de miniștri ale noului Guvern Orban?

'Audierea de astăzi a ministrului propus la Finanțe, a domnului Florin Cîțu, a pornit cu stângul din cauza domniei sale și a susținătorilor săi pentru că nu au dorit respectarea procedurii prin care să îi fie adresată o întrebare urmată de un răspuns. A preferat ca toată lumea din comisie să îî adreseze calupuri cu întrebări, iar dumnealui urmând să răspundă selectiv la întrebările la care dorește. Acest fapt a creat nervozitate.

Mai mult, PNL l-a trimis la audieri și pe cel care este agitator bine recunoscut, Dan Vîlceanu. Dânsul a venit la audieri ca să facă scandal și să întrerupă întrebările. Este strategia pe care au mai folosit-o. Prin urmare, s-a ajuns în situația în care foarte mulți colegi au adresat întrebări, 30 la număr, și domnul Cîțu, răspunzând selectiv la acestea, sigur că s-a ajuns la o stare de nervozitate. Eu am fost extrem de nemulțumit de faptul că domnul Cîțu nu a dorit să răspundă la o întrebare mult așteptată de toate familiile ruinate, care acum au rate uriașe la bănci, domnia sa fiind unul dintre capii umflării ROBOR. După toate aceste lucruri, eu și colegii mei din comisie ne-am lămurit că domnul Cîțu este un personaj extrem de controversat. Este singurul ministru care a primit aviz negativ.

Conform cutumei parlamentare, trebuie să fie retras. Nu mai discutăm despre ce se întâmplă în Parlamentul European cu privire la proceduri atunci când propunerile sunt respinse în comisii. Vă aduc aminte, în Parlamentul României, a fost cazul doamnei Guseth, care a primit aviz negativ și domnul Cioloș a retras-o.  A mai fost cazul cu propunerea pentru Ministerul Fondurilor Europene a doamnei Cristina Pârvulescu, care, de asemenea, a primit aviz negativ și a fost retrasă.  

DC News: Considerați că domnul Florin Cîțu va fi retras sau se va trece peste avizul negativ primit astăzi la audierile din Parlament? Ce ar însemna acest fapt pentru democrația din România?

Până la urmă, este o procedură de bun simț în democrație atunci când o propunere de ministru primește aviz negativ... acesta trebuie retras! În caz contrar, la ce mai facem aceste audieri în Parlament pentru propunerile de noi miniștri dacă nu ținem cont de ele? Ar fi fără precedent ca, în 30 de ani de democrație, un ministru cu aviz negativ să nu fie retras.' a concluzionat senatorul Daniel Zamfir, pentru DC News. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel