RETRAGERE cetățenie. Corina Drăgotescu: Bătaie de joc! Inadmisibil

Corina Drăgotescu a povestit ce a pățit când a fost la Arhivele Naționale.

”Ideologia comunista s-a dus, dar sistemul comunist functioneaza din plin. Ceausescu ar fi mandru!!! M-am dus la Arhivele Nationale sa vad daca reusesc sa gasesc decretul de retragere a cetateniei, pentru omul meu plecat in 1981, despre care v-am povestit ca a plecat cu greva foamei. Decretele de retragere a cetateniei romane, la data aceea erau date de Consiliul de Stat. Rog doamnele de la Arhive sa ma lase sa consult vreo 7 decrete din perioada respectiva.


De aici incepe Kafka


Doamnele imi spun:


-Nu se poate, sunt secrete"


Eu:- Cum adica, sunt secrete?


-Pai n-au fost desecretizate


- Pai sunt din 1980 si privesc cetatenia unui om, cum sa nu poata fi consultate? Daca le-au trecut comunistii la "secret" si nu le-au publicat, de ce mai sunt inca secrete?


-Legea spune ca trebuie desecretizate de continuatorul organului emitent


- Si cine e continuatorul Consiliului de Stat?


-Pai Guvernul, desi ei zic ca nu-s.


-Bine si cum pot vedea Decretul de retragere a cetateniei pentru un roman nascut in Romania si facut apatrid de comunisti? Omul trebuie sa depuna la dosar copia decretului ala secret ca sa poata reaplica pentru cetatenia romana.


-Pai nu poate, ca daca e "secret" nu pot decat anumite persoane sa il consulte. Noi am propus desecretizarea acestor acte, dar ni s-a raspuns ca nu exista nicio justificare pentru asa ceva.


- Doamna, ce pot sa fac? Omul meu trebuie sa vada exact actul....


- Faceti 7 cereri pe care le dam mai departe si daca Decretele sunt doar secret de serviciu, aveti sanse, daca sunt la "secret", atunci ne pare rau.


Oameni buni! Am plecat proasta de acolo, sau cum se zice, am venit vita si am plecat bou. Mi se pare o bataie de joc fara seaman. Trebuie insa sa recunosc ca Doamnele au fost foarte amabile cu mine, dar erau prinse in bucla birocratiei.


Pana la urma am rugat pe cineva sa ma ajute, dar mi s-a explicat ca nu prea am sanse pentru ca ce este la "secret" e in alta parte si nu prea poate fi consultat. Pot sa zic cu mana pe inima ca omului meu i s-a furat a doua oara cetatenia romana. Ca sa nu mai zic de faptul ca este inadmisibil sa ai certificat de nastere romanesc si sa nu-ti poti recupera cetatenia romana!!!!”, a povestit Corina Drăgotescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel