Retragere amendamente legea grațierii. Șerban Nicolae, răspuns

Șerban Nicolae
Șerban Nicolae

Preşedintele Comisiei juridice a Senatului, Şerban Nicolae, a declarat joi că decizia de a fi supus din nou la vot amendamentul prin care se graţiau faptele de corupţie a fost luată în mod democratic de membrii comisiei şi că nu a discutat despre acest lucru cu liderul PSD, Liviu Dragnea.

"Exact cum s-a luat decizia ieri, aşa s-a luat decizia astăzi, prin aceleaşi metode democratice, ceea ce arată că nu a fost niciun fel de încrâncenare, niciun fel de decizie prestabilită. (...) În ultimele două-trei ore am fost în sală în comisie, nu am discutat cu nimeni telefonic şi nu se punea problema să discut nici cu Liviu Dragnea, nici cu altcineva", a declarat Şerban Nicolae la finalul şedinţei Comisiei juridice a Senatului în care s-a dezbătut proiectul legii graţierii. 

Întrebat de ce s-a abţinut de la vot şi nu a votat împotrivă, senatorul social-democrat a replicat: "Pentru că eu nu voiam să îmi schimb opinia. (...) N-am văzut un coleg care să voteze altfel. Ne-am abţinut toţi pentru că nu eram de acord cu procedura. Am supus-o la vot regulamentar, dar nu ne-am schimbat votul. Deci, nu era niciun fel de altă influenţă. Ieri am votat pentru acele amendamente. Azi am votat abţinere, în sensul că nu am dorit să participăm la un vot pentru sau contra faţă de această procedură de repunere la vot a unor amendamente deja adoptate". 

[citeste si]

În ceea ce priveşte susţinerea amendamentelor referitoare la faptele de corupţie în plenul Senatului, Şerban Nicolae a explicat că el nu susţine "amendamente care nu au şanse să treacă". 

"Nu susţin amendamente care nu au şanse să treacă. Îmi păstrez opinia, nu mă tem de nu ştiu ce reacţii pentru că, din punctul meu de vedere, este profund toxic să condamni pe cineva pentru opiniile sale sau să îl excluzi din societate pentru opiniile sale, dar asta înseamnă o decizie care se ia parlamentar, pe bază de dezbateri, nu mă supăr, nu mă bucur", a spus liderul senatorilor PSD. 

Comisia juridică a exceptat, joi, de la graţiere luarea de mită, traficul de influenţă, darea de mită şi cumpărarea de influenţă, la solicitarea senatorului PNL Daniel Fenechiu. 

Acesta a cerut reluarea votului dat miercuri asupra amendamentului prin care se graţiau faptele amintite, invocând declaraţiile liderilor PSD care au spus că nu susţin graţierea faptelor de corupţie. 

Propunerea a trecut cu cinci voturi pentru (PNL, USR şi UDMR) şi patru abţineri (PSD şi ALDE), relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel