Reţete de Paşte. Cum să faci cea mai delicioasă pască. Doar gospodinele desăvârşite ştiu secretul

Reţete de Paşte. Cum să faci cea mai delicioasă pască. De pe masa de Paşte nu trebuie să lipsească pasca. Vă prezentăm o reţetă delicioasă şi uşor de făcut. Cei dragi vor fi impresionaţi. 

Iată de ce ingrediente ai nevoie: 200 g zahăr, 200 g unt, 25 g drojdie, coaja de lămâie şi portocală, 1 kg brânză de vaci, 2 linguri smântână, 2 linguri făină, 4 ouă, 200 g stafide, 2 pliculete zahăr vanilat, 1 praf sare, 60 ml lapte, 300 g făină

MOD DE PREPARARE

Puneţi făina într-un bol, faceţi un gol la mijloc şi adăugaţi ouăle, maiaua pregătită din drojdie, lapte şi puţin zahăr şi frământaţi. Veţi obţine un aluat ca de cozonac. Lăsaţi-l să crească lângă o sursă de căldură. Astfel, veţi grăbi procesul. Se obţine un aluat de cozonac şi se lasă să crească lângă o sursă de căldură.

Reţete de Paşte. Cum să faci cea mai delicioasă pască

Separat, în alt bol, se pun: brânza de vaci, smântâna, zahărul, coaja de lămâie şi de portocală, un praf de sare, făina, zahărul vanilat şi ouăle. Toate acestea se amestecă cu mixerul iar la sfârşit se adaugă stafidele.

După ce a crescut aluatul, se întinde şi se aşează într-o tavă unsă cu unt. Se formează cu mâna, pe planşetă un sul răsucit de grosimea unui deget şi se taie în două. Cele două bucăţi se întind cu sucitorul. Prima foaie se aşază în tava unsă cu unt, se toarnă compoziţia de brânză şi apoi se acoperă cu cealaltă foaie, presându-se uşor să nu iasă brânza.

Introduceţi tava în cuptor şi aveţi grijă ca temperatura să fie potrivită, aceeaşi de la început până la sfârşit. După ce s-a copt, se lasă la răcit la temperatura camerei câteva ore, se pudrează cu zahăr. Puteţi pune si o frunzuliţă de mentă. 

VEZI ŞI Paște 2019. Arsenie Boca, predică Paște 1949. Ce îi îndemna pe credincioși

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel