Rețetă slănină cu usturoi. Cea mai bună șuncă

Vă prezentăm una dintre cele mai delicioase reţete populare de slănină. O găsim în Transilvania - este cu usturoi şi pudrată cu boia. Sună delicios, nu?

Slănina trebuie fiartă într-o zeamă aromată. Mai există o soluție: o puteți fierbe în zeamă de varză pentru ca slănină să-şi piardă din conţinutul de grăsime şi să devină foarte fragedă.

Ingrediente rețetă slănină cu usturoi:

1 kilogram de slănină de pe burtă porcului, mai subţire

8 căţei de usturoi

2 foi de dafin

1 lingură boabe de piper

6-8 boabe de ienibahar (opţional)

zeamă de varză (sau apă cu sare)

2-3 linguri boia de ardei dulce

1 lingură de ulei

1 linguriţă de sare

Mod de preparare slănină cu usturoi:

Se pun la fiert 4 sau 5 litri de zeamă de varză sau de apă în care am dizolvat 2-3 linguri de sare. Adăugăm foile de dafin, 3 căţei de usturoi curăţaţi, boabele de piper şi cele de ienibahar, după care punem slănină portionata în bucăţi cât dorim de mari, că să între în vasul de fierbere. Lăsaţi totul la fiert timp de 40 de minute. Că să verificaţi dacă slănină s-a fiert, înfigeţi în ea furculiţa. Când furculiţa intră uşor în slănină, înseamnă că este fiartă.

Dacă nu s-a fiert suficient, atunci mai lăsaţi-o încă zece minute, după care verificaţi după aceeaşi metodă. Slănină nu trebuie lăsată la fiert prea mult că să nu devină moale că o clisă. După ce bucăţile de slănină s-au fiert, scoateţi-le şi aşezaţi-le între două funduri de lemn că să se răcească, în chiuvetă, unde se va scurge zeamă.

Deasupra puneţi o greutate pentru a presă bine. Restul usturoiului se trasnforma într-o pastă, pe care o frecăm cu o linguriţă de sare şi o linguriţă de ulei, iar compoziţia rezultată se întinde peste bucăţile de slănină. Urmează să pudraţi slănină cu boia de ardei dulce, după care băgaţi-o la rece.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel