Rețetă Nuci umplute cu cremă de ciocolată. Cea mai iubită rețetă tradițională

Cătălina Burghelea / 29 sep 2019 / 18:40
Nuci umplute
Nuci umplute

Nucile umplute cu cremă de ciocolată, vanilie, caramel, cacao, lamâie sunt extrem de delicioase, potrivite pentru momentele cu cei dragi.

Pentru prepararea rețetei de nuci cu cremă, mai jos ai două exemple din care te poți inspira.

Nuci umplute cu ciocolată

Ingrediente: 500 g făină; 400 g unt; 250 g ciocolată de menaj; 200 g zahăr pudră; 150 g nuci măcinate; 1 ou; 3 linguri de zahăr; 3 linguri cacao; 4 pliculeţe zahăr vanilat; 2 linguri de făină; coaja rasă de la o portocală; sare; 1 plic de budincă de cacao

Mod de preparare: Freacă untul cu zahărul pudră şi zahărul vanilat, adaugă nuca măcinată şi oul. Din nou amestecă, apoi adaugă coaja de portocală, esenţa de rom şi sarea. Amestecă făina cu cacaoa şi toarn-o peste compoziţie. Omogenizează bine până obţii un aluat potrivit de tare. Ia cu mâna bucăţele de aluat şi formează biluţe cam de mărimea unei nuci, pe care le pui în forme şi le coci cam 2 ore (din când în când mai pune câte puţin ulei în fiecare formă).

Pentru prepararea cremei, pregăteşte budinca conform instrucţiunilor de pe pachet, apoi adaugă făină şi zahăr vanilat. Adaugă şi margarină, amestecă până când s-a topit, apoi adaugă ciocolată de menaj şi din nou amestecă până când s-a topit ciocolata. Crema astfel obţinută dă-o la răcit, apoi umple cojile de nuci şi pudrează-le cu zahăr pudră.

Nuci umplute cu cremă de caramel

Ingrediente: 1kg făină; 200 g margarină; 200 g untură; 2 ouă; 8 linguri de apă; 7 linguri de zahăr; 1 plic praf de copt
crema: 800 g zahăr; 400 g unt; 100 g nuci măcinate; 2 ouă

Mod de preparare: Într-un bol încăpător pune margarina moale, untura şi zahărul şi amestecă-le bine. Apoi adaugă ouăle, apa şi praful de copt şi iar amestecă. La urmă toarnă făina lingură cu lingură. Nu trebuie să frămânţi mult, ci doar cât să înghită toată făina şi să se dezlipească de bol. Formează biluţe de mărimea unei nuci, apoi pune-le la copt, până prind o culoare frumoasă, foarte asemănătoare cu nucile reale.

Pentru crema de caramel, freacă untul moale cu două pahare de zahăr (400 g) şi ouăle cu ajutorul mixerului, iar cantiatea de zahăr rămasă caramelizeaz-o într-o crăticioară, la foc mic. După ce zahărul s-a topit, dă crăticioara la o parte de pe foc, toarnă compoziţia de unt, zahăr şi ouă peste zahărul topit şi amestecă repede şi energic. Pune crema obţinută iar pe foc mic şi las-o să fiarbă, amestecând mereu, până când s-a îngroşat. Încorporează şi nucile măcinate, amestecă şi lasă crema să se răcească. Cu crema răcită umple cojile de nucă, lipeşte-le două câte două şi pudrează-le cu scorţişoară.