EXCLUSIV  REȚETĂ COZONAC CRĂCIUN ca la mama acasă: Cel mai delicios și simplu COZONAC

Cel mai bun cozonac este cel făcut de mamă sau de bunică. Rețeta este cea mai simplă, cel mai ușor de făcut, iar cozonacul de Crăciun iese cel mai gustos. Totul este la superlativ! Mirosul cozonacului făcut în casă, special pentru sărbătorile de iarnă, este unul care aduce melancolie și veselia Crăciunului, așa că oricând puteți încerca rețeta de cozonac de Crăciun de mai jos. 

REȚETĂ COZONAC CRĂCIUN Pentru cozonacul ca la mama/bunica acasă aveți nevoie de 1 kilogram de făină, 2 plicuri de drojdie uscată, 4 ouă, 300 grame zahăr, lămâie, esență de vanilie, 500 de ml de lapte, 150 ml ulei, cacao, nuci/stafide/rahat (după gust).  

REȚETĂ COZONAC CRĂCIUN Mod de preparare: Se amestecă făina cu drojdia. Zahărul se topește pe foc cu laptele. Se separă gălbenușurile de albușuri și se adaugă cele 4 gălbenușuri peste făina amestecată cu drojdie. Se adaugă apoi laptele cald, se frământă și se pune uleiul puțin câte puțin, se amestecă bine până când intră uleiul în cocă. Se lasă aluatul să crească o jumătate de oră. 

REȚETĂ COZONAC CRĂCIUN Înainte de a le așeza în tavă se prepară umplutura din cele patru albușuri, o ceașcă de zahăr, 2 linguri de cacao, nucă/stafide/rahat (după gust ultimele trei, pot fi adăugate toate trei, două, niciuna, în cantități alese după preferințe). Se împarte aluatul în două. În forma de cozonac, unsă în prealabil cu ulei, se întinde jumătate din aluat, se adaugă umplutura, apoi se adaugă cealaltă jumătate. Se lasă la cuptor, la foc mediu, 40 de minute. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel