Rețele proxenetism Caracal. Șase proxeneți, lăsați în libertate pe motiv că nu erau periculoși. În 2014, unii au dispărut, alții i-au înlocuit

În contextul crimelor din Caracal, se vorbește, la nivel central, despre cazurile de proxenetism. Oamenii din municipiu nu sunt străini. Nici DIICOT-ul nu e. Nici IPJ Olt. Nu e un subiect tabu, doar un subiect pe lângă care s-a trecut, din partea tuturor, cu nepăsare și chiar mai mult de atât. Pe alocuri, au intervenit anchetatorii, dar ”proxeneții” au revenit sau nici n-au plecat, din Caracal. În unele cazuri, deciziile instanței au fost ”remarcabile”. 

Cazurile de proxenetism din Caracal în care a acționat IPJ Olt: 

Din 2014 până-n 2019, Caracalul, terorizat de un grup infracțional


8 aprilie 2019, cu 6 zile înainte de răpirea Luizei

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. Olt au efectuat 32 de percheziții pe raza municipiului Caracal și comunelor Traian, Redea, Drăghiceni, Fărcaşele şi Tia Mare, din județul Olt, la domiciile unor persoane bănuite de trafic de persoane, proxenetism și cămătărie. 

În acest dosar, din 2014, mai multe persoane au constituit un grup infracționat organizat. În anul 2014, au fost două acțiuni ale DIICOT în Caracal, de destructurare. Revenind, persoanele respective, dădeau împrumuturi cu dobânzi până la 100% și, pentru a recupera banii,  ar fi recurs la ameninţări, şantaj şi lipsire de libertate în mod ilegal a persoanelor vătămate.

”De asemenea, membrii grupării ar fi recrutat mai multe persoane pe care le-ar fi transportat în Germania, Anglia şi Italia, unde le-ar fi exploatat sexual prin obligarea la practicarea prostituţiei.” potrivit IPJ Olt. 

7 persoane sunt cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, lipsire de libertate în mod ilegal, ameninţare, şantaj, proxenetism, cămătărie.

Căutată în Italia pentru proxenetism

29.11.2017: Mandat european de arestare, emis de autoritățile din Italia, pentru o femeie de 32 de ani din Caracal, acuzată de trafic de persoane și proxenetism, în orașul Mantova, Italia. A fost reținută și dusă în instanță pentru a fi predată autorităților italiene. 


Iată ce cazuri de proxenetism din Caracal sunt pe site-ul DIICOT: 

Șase persoane, considerate de magistratul de la Olt că nu sunt periculoase, după ce au obligat minore să se prostitueze în străinătate cu câte 20 bărbați/zi 


08.05.2014: Grupare infracțională care a exploatat sexual, în Spania, mai multe tinere recrutate din județele Olt și Dolj. Șase persoane au fost atunci arestate. Cei șase ”recrutau” tinere și minore din Caracal și localitățile apropiate în scopul exploatării sexuale într-o localitate spaniolă: Benidorm. Tinerele plecau la muncă în străinătate, dar acolo le erau luate actele de identitate, telefoanele mobile, erau agresate și amenințate și, într-un final erau exploatate sexual ca ”prostituate de stradă”, după cum scrie în comunicatul DIICOT.

Două eleve, de la un colegiu din Caracal, duse în Spania în aprilie 2011, au gost obligate să întrețină relații cu peste 20 de bărbați pe zi. De pe urma lor, gruparea a obținut 170.000 de euro.

Atunci, magistrații Tribunalului Olt au decis că cei șase inculpați nu erau periculoși pentru societate și au dispus cercetarea în stare de libertate. Ulterior, inculpații au ajuns în arest preventiv, din decizia Curții de Apel Craiova. 

10.09.2014: DIICOT a destructurat o grupare infracțională specializată în traficul de persoane și exploatarea sexuală a victimelor. În noiembrie 2013, șapte persoane au constituit un grup infracțional organizat. Erau specializați în recrutarea de persoane de sex feminin în scopul exploatării lor sexuale, prin folosirea de violenţe, ameninţări, induceri în eroare, lipsiri de libertate în mod ilegal.


Victimele au fost în număr de 13. Vârstele lor au fost cuprinse între 14 și 18 ani. Fetele erau plasate ca prostituate într-un apartament din Caracal, dar erau și duse la alte adrese din Olt, sub pază strictă

Apartamentul în care erau ținute era ”sigilat” cu obloane. Gruparea a obținut 30.000 de euro din exploatarea celor 13 minore. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel