Urmărește emisiunea live


Reţea de hoţi din România, care opera în Franţa, destructurată

Nouă persoane suspectate că fac parte dintr-o vastă reţea care a comis furturi în 76 de magazine de bricolaj pe teritoriul Franţei, însumând un prejudiciu de circa 1 milion de euro, au fost arestate în România, a anunţat vineri Parchetul din Besancon, în estul Franţei, informează AFP.

Alţi doi cetăţeni români din aceeaşi reţea au fost deja arestaţi în flagrant delict în Belgia, a precizat procurorul francez Etienne Manteaux, în timpul unei conferinţe de presă. Ancheta a fost declanşată în 2017. Miercuri, patru anchetatori francezi, susţinuţi de aproape 270 de anchetatori români, au arestat nouă suspecţi cu vârste de circa 30 de ani, dintr-un total de 18 vizaţi iniţial, a precizat magistratul francez. Ei au efectuat de asemenea 28 de percheziţii.

"Majoritatea şi-au recunoscut faptele", adică furtul a circa "1.600 de maşini-unelte şi de utilaje mecanizate" în mai multe departamente franceze, a declarat Manteaux.

Plasaţi în detenţie şi sub incidenţa unui mandat de arest internaţional, "ei vor fi predaţi în viitorul apropiat Franţei, pentru a fi puşi sub acuzare pentru furt în grup organizat şi asociere în vederea comiterii de infracţiuni", a subliniat el. După ce a acţionat în Franţa între 2017 şi 2018, grupul s-a întors în România, înainte de a se reorganiza pentru a comite furturi similare în Belgia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel