Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Resursa umană, importanţă în companie. Călin Rangu, preşedinte ISF: Din păcate, omul este primul concediat

angajați
angajați

Preşedintele ISF, Călin Rangu, a vorbit în studioul DC News despre importanţa resursei umane într-o companie, dar şi despre metodologiile contabile învechite, care nu calculează şi capitalul intelectual. 

"Componenta umană este esenţială în orice companie. Practic, omul face diferenţa, de asta şi formăm omul ca să poată să treacă la un nivel calitativ superior cu ceilalţi, în jobul pe care îl practică. Din păcate, deşi se spune că omul este cel mai important activ, el este primul dat afară, deoarece este văzut numai în zona de pasive, în zona de cheltuieli, pentru reducerea cheltuielilor", a declarat Călin Rangu. 

Metodologii contabile vechi de 500 de ani

"Nu există o corelare între sistemul şi metodologiile contabile, care sunt cele de acum 500 de ani şi în care se merge pe activele corporale, în timp ce activele intangibile, de tip no reach, sunt minimal reprezentate. Trăim într-o societate a cunoaşterii, iar toate aceste date au o valoare. Când avem un atac informatic, se fură acea bază de date. Dacă ţi se fură banii, e clar, s-au furat nişte bani, ai o pierdere financiară, dar când ţi se fură datele, care e pierderea financiară? Datele respective nu au o valoare calculată conform unor metodologii. La nivel internaţional se calculează capitalul intelectual. Omul este singurul activ care se apreciază continuu, pentru că învaţă, capătă noi aptitudini, numai că acest activ nu se regăseşte pe partea contabilă, pentru că ar balansa partea financiară, caz în care, dacă ai da un om afară, ai realiza că pierzi, de fapt, nişte bani, pe care i-ai investit", a mai spus preşedintele ISF. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel